Döntések

2023.09.29. 10:21

A Gyulakonyhánál ülésezett az iparkamara

Kihelyezett elnökségi ülést tartott a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BVKIK) kedden. A Gyula Konyha Nonprofit Kft. új székházában rendezett találkozón dr. Rákóczi Attila, a Békés VármegyeiKormányhivatal főigazgatója áttekintette és sikeresnek ítélte meg a kormányhivatal és a kamara közötti együttműködést, a szinte mindennapos, szoros és eredményes kapcsolatot.

Papp Gábor

Ambrus György, a Gyulakonyha Nkft. ügyvezetője, dr. Orosz Tivadar és dr. Rákóczi Attila

Fotó: Pinter Vince

Dr. Orosz Tivadar, a BVKIK elnöke elmondta, a Széchenyi Kártya igen fontos hitelforrást biztosít a vállalkozásoknak kedvező, 5 százalékos kamattal. A több mint 12 éve létező hitel 2022-ben nagyon fellendült és idén is nagy az érdeklődés a kölcsön iránt. Békésben ebben az évben 1132 igénylés érkezett be a kamarához, 37 milliárd forint értékben. Ebből 20 milliárdot már kihelyeztek. Az új Agrár Széchenyi Kártya MAX+ folyószámlahitel is nagy érdeklődésre tart számot, ezt is a kamara helyezi ki.

Az agrárhitel a kiemelt állami támogatásnak köszönhetően 5 százalék körüli kamattal maximum 100 millió forint összegben 1,2 vagy 3 évre igényelhető.

Az elnökségi ülésen döntöttek az „Év gyakorlati oktatója” és az „Év duális képzőhelye” kamarai díj odaítéléséről, illetve arról is, hogy a jövőben jutalmazzák az év iskolai, gyakorlati oktatóját is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában