Beruházások

2023.08.13. 16:08

Újabb mezőberényi épületekre kerültek napelemek

Tizenegy intézmény épületére telepített saját forrásból napelemet Mezőberényben az önkormányzat – közölte Siklósi István polgármester.

Papp Gábor

Sokat tudnak spórolni a napelemek révén.

Forrás: Facebook

A településvezető Facebook posztjában kiemelte, a Mosolygó óvoda, a Hősök útja 3. szám alatti Alapszolgáltatási központ, a művelődési központ, a Nefelejcs óvoda, a Puskin utcai Idősek Otthona, a családsegítő szolgálat, a civilház, a Martinovics utcai tornaterem, az önkormányzati kft. irodaháza, a műhely és a városi sporttelep érintett a fejlesztésben.

Siklósi István kitért egyebek mellett arra is, hogy a művelődési házról kapacitásnövelés miatt lekerülő régebbi rendszer az önkéntes tűzoltók és a katasztrófavédelem által használt épületre kerül. A tűzoltóságnál még várják az MVM engedélyét. A munkálatokat összesen közel 30 millió forintból finanszírozták. Mindez összesen 56,8 kW teljesítményt jelent. Közben két pályázatnak köszönhetően további két épületen, a sportcsarnokon (50 kW), és a Juhász Gyula utcai idősek otthonán. (25 kW) is napelemek termelnek villamos energiát. Hozzátette, időben indították a beruházásokat, mert megkapták az „ad-vesz mérés” lehetőségét.

Korábbról van még három intézmény ahol pályázati munka eredményeként „dolgozik a nap”, a városháza (50 kW), a Kinizsi úti óvoda (4,8 KW) és a bölcsőde épületén (11 kW). Jelenleg a város intézményeinél összesen több mint 197 KW napenergiával előállított villamos energiatermelési kapacitás áll rendelkezésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában