Hőségriadó

2023.08.06. 10:14

Új interaktív tesztet állított össze a katasztrófavédelem

Bővülő témaválasztékkal, a lakosságvédelem tevékenységével kapcsolatos különböző kérdéseket taglalva jelenik meg augusztustól a katasztrófavédelem online interaktív tesztje, amelyet eddig tűzvédelmi teszt néven tett közzé a szervezet.

Beol.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az elmúlt három évben összesen harminchét online tűzvédelmi teszt jelent meg az interneten, a tudáspróbát több mint 51 ezer ember töltötte ki. Augusztus elsejétől a tűzmegelőzési ismeretek polgári védelmi és iparbiztonsági témákkal bővülnek majd ki.

A továbbra is a hónap első munkanapján megjelenő új katasztrófavédelmi tesztben ezúttal a hőségriasztással kapcsolatos kérdések szerepelnek. Az olvasók hasznos információkat kaphatnak arról, hogy kiket veszélyeztet leginkább a nagy meleg, és hogy mi a teendő akkor, ha a szélsőséges időjárás extrém körülményeket teremt.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság lehetőséget nyújt az érdeklődőknek arra, hogy felmérjék különböző természeti és civilizációs hatásokkal, kockázatokkal, veszélyhelyzetekkel kapcsolatos tudásukat, és bővítsék ismereteiket.

Nem tudja, hogy mit vigyen magával, mit pakoljon be gyermekének kitelepítés esetén? Bizonytalan abban, hogy mit jelent a hőségriasztás, hogyan óvhatja meg egészségét? A tesztek kitöltésével fontos információkat kaphat arról, hogyan készülhet fel a szélsőséges helyzetekre.

A katasztrófavédelem havonta új teszttel jelentkezik, amely kitöltése átlagosan legfeljebb öt percet vesz igénybe. Ne bízza magát a szerencsére, készüljön tudatosan a nem kívánt eseményekre!

A legújabb, katasztrófavédelmi teszt a továbbiakban a vármegyei katasztrófavédelmi honlap „Lakosság” menüpontjában, a „Katasztrófavédelmi tesztek” almenüben található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában