Családi Piknik

2023.08.29. 12:31

Több száz kiló paprikából, paradicsomból, hagymából készül a lecsó Gyulán

A gyulai Családi Piknik történetének legnagyobb főzőversenye következik szombaton – tájékoztatta hírportálunkat Kónya István önkormányzati képviselő, alpolgármester, az esemény főszervezője. Mint elmondta, az eseményen az ötvenhárom résztvevő csapat több száz tagja 300 kiló paprikából, 180 kiló paradicsomból és 120 kiló hagymából készít majd lecsót.

Kónya István alpolgármester és Nyíri Mihály, a Gyulai Kert- és Tanyatulajdonosok Egyesületének elnöke

Fotó: Bencsik Ádám

Szeptember 2-án, szombaton hetedik alkalommal rendezik meg a családi pikniket Gyulán, az Észak-Törökzugi lakótelepen, a Wesselényi-tónál. A lecsófőzőverseny résztvevőinek paprikát, paradicsomot és hagymát biztosítanak; azt, hogy milyen betéttel és fűszerekkel spékelik meg a finomságot rájuk bízzák.

A program 8 órakor gyermekeknek szóló horgászversennyel rajtol, a főzőverseny 9 órakor kezdődik és 12 óráig tart. Közben lesz bűvészshow, négy csapat részvételével futballtorna, majd délután fellép a Crumpli de la Paprica formáció, illetve egészen estig Dj Bo Dish pörgeti a lemezeket. Emellett egész nap egészségügyi szűrésekkel készülnek, valamint a gyermekekre kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárral, óriásbuborékkal, arcfestéssel, lufihajtogatással számítanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában