TOP Plusz

2023.08.25. 14:31

Rábólintott az irányító hatóság: százmilliók érkeznek Dél-Békésbe

Rábólintott az irányító hatóság, így számos egyeztetés, összevont tanácskozás eredményeként újabb fejlesztések valósulhatnak meg Békés vármegyében TOP Plusz pályázatok keretében – adta hírül közösségi oldalán Erdős Norbert országgyűlési képviselő.

Beol.hu

Jelentős források érkezését erősített meg a képviselő.

Fotó: Für Henrik

Szociális célú városrehabilitáció területén: Battonya 150 millió forint, Mezőkovácsháza 159 millió 858 ezer 570 forint támogatásban részesül. Régen dédelgetett álom Nagykamaráson, hogy forrást nyerjen a település az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok korszerűsítésére. Nagykamarásra most 89 millió 579 ezer 999 forint forrás érkezik önkormányzati ingatlanok épületenergetikai fejlesztésére.

„A közösségi élet területén Battonya az élenjárók között van, jó példa erre a hosszú évek óta működő tanoda program. A területhez kapcsolódóan a foglalkoztatás és a formális oktatáson kívül történő fejlesztő munka támogatása céljából Battonya 310 millió 822 ezer 976 forint támogatásban részesül. A nagyszénási településvezetőkkel közös célunk, hogy javítsunk a helyi egészségügyi ellátás helyzetén. Nagyszénásra ezen együttgondolkodás eredményeként most 79 millió 999 ezer 713 forint érkezik egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése céljából. Az egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése területén a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió 300 millió forint forrásban részesül” – írta Erdős Norbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában