Watt Webshop Kupa

2023.08.12. 16:23

Óriási izgalmakat hozott a roncsderbi Köröstarcsán - galériával, videóval

Remek hangulatban rendezték meg a már hagyományosnak számító Gyorsasági Roncsderbi – Watt Webshop Kupát szombaton Köröstarcsán. A nézők ezúttal is izgalmas futamokat, remek versenyeket láthattak a ligetben kialakított pályán.

Papp Gábor

Remek futamokat láthatott a közönség Köröstarcsán

Fotó: Bencsik Ádám

– Negyedik alkalommal hívtuk életre a megmérettetést, amelyen ezúttal harmincnyolc versenyző vett részt – nyilatkozta lapunknak Gyaraki Imre. Az esemény főszervezője elmondta, mind a nyolc kategóriában, terepgokartban, junior korosztályban, Lada kategóriában, az autócross és a roncsderbi több géposztályában rendeztek futamokat, az érdeklődők mintegy harminc érdekes, izgalmas versenyt láthattak. 

Kérdésünkre Gyaraki Imre kifejtette, elsősorban az ország középső, keleti és déli részéből, így a teljesség igénye nélkül Bajáról, Kecskemétről, Ásotthalomról, Mórahalomról és Jánoshalmáról is érkeztek versenyzők. Köröstarcsáról Tóth Imre Zsolt, Gyaraki Imre, Maczkó István, Gulyás Péter és Zsolnai Patrik állt rajthoz, és teljesített remekül. 

A főszervező úgy fogalmazott, különleges járművek versenyeztek, a nézők találkozhattak például olyan Ladával, ami 160 lóerős motort rejtett magában, de az épített járműveknek mind volt valami egyedisége.

A megmérettetés roncsderbiként indult több mint három évtizede, a külső csöves autókból azonban egyre kevesebb van, bár még mindig jó néhányan űzik ezt a számot is. Sokan azonban az autócross felé húznak, és már jobban ügyelnek a járműveikre. A szabályok egyébként elő is írják, hogy mennyire lehet támadni a másikat. 

Gyaraki Imre újraindulása óta szervezi a tarcsai roncsderbit, és bevált csapattal dolgozik együtt, akik mindig ugyanazokat a helyszíneket viszik, illetve felügyelik, ahogy a szakhatóságokkal is kialakult egy hatékony kapcsolatrendszer. 

Köröstarcsa az elmúlt években kétszer érdemelte ki az országos sorozatban a legjobb rendezői helyszín címet. Ennek kapcsán Gyaraki Imre elmondta, ebben nagy szerepe van Lipcsei Zoltán polgármesternek, aki segíti, hogy a ligetben alakíthassák ki a bokszot.

– Remélem, nem beszélek haza, de a környezet kulturált, és mi is igyekszünk kitenni magunkért – tette hozzá.

Lipcsei Zoltán hangsúlyozta, a roncsderbi korábban kifejezetten kedvelt volt Köröstarcsán, és Gyaraki Imre óriási munkájának köszönhető, hogy újraindult a településen.

– Ennek az elképesztő teljesítménynek az eredménye, hogy Köröstarcsa kiérdemelhette az év rendezői helyszíne címet – tette hozzá. – Településünkön a turizmus néhány szegmense, rendezvények, illetve az ilyen jellegű civil, valamint sporthoz kapcsolódó kezdeményezések tesznek nagyon sokat hozzá ahhoz, hogy beszéljenek Köröstarcsáról, hogy a község jó híre messzire eljusson.

Elmondta, a roncsderbire nagyon sok elszármazott is visszatér Tarcsára, olyanok is találkoznak, akik már nagyon régen nem látták egymást. Szólt arról, hogy a versenyhez kapcsolódó retró bulit ezúttal nem pénteken, hanem szombaton este tartják.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában