Összefogás

2023.08.14. 14:58

Megtelik élettel az eleki szakközépiskola épülete

A munkám legszebb része, amikor a jövő generáció fejlődési lehetőségeinek a javításán dolgozhatom – osztotta meg a lakossággal a napokban Szelezsán György polgármester annak apropóján, hogy egy összefogásnak köszönhetően a 2010-es évek végére gyakorlatilag teljesen megüresedett, volt szakközépiskola épületszárnya újra megtelik élettel.

Vásári Erzsébet

Forrás: Beküldött fotó

Elárulta, az Eleki Román Általános Iskola diákjai veszik birtokba az épületrészben található négy tantermet, mivel kinőtték az eddigi épületeket, hiszen évről-évre egyre több gyermek kezdi meg a tanulmányait az intézményben.

Ismertette továbbá, hogy ezzel a lehetőséggel megszűnik az oktatás az általános iskola egy régi elavult épületrészében, ami csak kényszermegoldást jelentett.

Végül hozzátette, a napokban tartott bejáráson a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnökével, Kozma Györggyel és Szelezsán Péter igazgatóval megállapították, hogy a költözéshez szükséges munkálatok megfelelő ütemben haladnak a szeptemberi tanévkezdéshez. Úgy fogalmazott, az épületszárny birtokbavételében nagy segítségükre volt a Gyulai Szakképzési Centrum és Simon István kancellár, amiért nagyon hálásak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában