Békési Fiatalokért Egyesület

2023.08.28. 11:34

Különleges kerékpártúrát szerveztek a békési fiatalok - galériával

Különleges túrára hívta a kerékpárosbarátokat szombaton este a Békési Fiatalokért Egyesület. A Tekerj a zöldbe! sorozat ezúttal éjszaka zajlott, ami egészen különleges hangulatot kölcsönzött a kalandnak.

Papp Gábor

Fotó: Gazsó János

Serfecz Dávid, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, miután idén ünneplik Békés ismételt várossá nyilvánításának 50. évfordulóját, ezért a több mint negyven résztvevő félszáz kilométert tekert szombaton. A csapat Békésről indult este 8 órakor, majd a dobozi híd érintésével eljutottak a gyulai várig, ahol a várkertben éppen egy nagyszabású buli zajlott, így abba is betekinthettek a résztvevők. Ezt követően ellátogattak a Világórához, ahol közös fotót is készítettek. A résztvevők Gyulán Rusznák Mariannáéktól, mint fő békési támogatójuktól negyven kürtöskalácsot is kaptak. A következő állomás Békéscsaba főtere volt, ahonnan visszaindultak Békésre. A túrázók éjjel fél egyre érkeztek meg a megye névadó településére.

A résztvevők többsége természetesen békésiként vett részt a programon, Békéscsabáról is viszonylag sokan vágtak neki a kalandnak, illetve még Szeghalomról is érkeztek az eseményre. A túra egyik különlegessége az volt, hogy az egyesület négy tagja egyedi módon kivilágította kerékpárját, ami különleges látványt kölcsönzött a menetnek. A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, amit a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósult meg.

Serfecz Dávid kiemelte, a túra nem a gyorsaságról, hanem a jó társaságról, a közösségben való időtöltésről szólt, mindenkit bármilyen kerékpárral szívesen láttak, célzottan a kezdő túrázókat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában