Szemle

2023.08.31. 10:15

Itt mindent elolvashat, ami Békéscsabán történt!

Csütörtökön is egy cikkbe válogattuk a legfrissebb híreket Békéscsabáról.

Beol.hu

Változik a gyerekek ellátása a békéscsabai kórházban

Az ügyeleti ellátásban nincs változás, de szeptembertől hétvégenként nem lesz gyermekgyógyászati fekvőbetegellátás Békéscsabán. A Békés Vármegyei Központi Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának gyulai és békéscsabai telephelyein szeptember 1-től az ellátás folyamatos biztosítása érdekében az intézményen belüli betegutakat átszervezik – írta közleményében dr. Becsei László főigazgató-főorvos. A békéscsabai dr. Réthy Pál Tagkórház gyermekgyógyászati részlegén hétfőtől pénteken 16 óráig folyamatosan biztosított a fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása. A pénteki napokon a betegek – amennyiben egészségi állapotuk megengedi – 16-óráig hazabocsátásra kerülnek. Azon esetekben, amikor a gyermekeknek hétvégén is szüksége van kórházi szakellátásra, akkor áthelyezik őket a gyulai gyermekgyógyászati osztályra. Az intézkedés december 31-ig szól.

Színvonalas alkotások érkeztek a csabai múzeum természetfotó-pályázatára

Lezárult a Munkácsy Mihály Múzeum „Békés Vármegye Természetfotója – 2023” című pályázatára beérkezett alkotások zsűrizése. Ahogy arról a kulturális intézmény beszámolt, szakmai zsűri hozott döntést a legjobb alkotásokról, azonban nehéz dolguk volt, hiszen nagyon színvonalas fotókat küldtek be a pályázók. A felnőtt kategóriában 51 pályázótól összesen 238 fotó, ifjúsági kategóriában 18 pályázótól 87 fotó érkezett. A zsűri így 69 pályázó 325 fotójából választotta ki azokat az alkotásokat, melyeket egy kiállításon mutatnak be hamarosan. A tárlat megnyitója szeptember 14-én lesz a múzeumban.

Többen iratkoztak be a Békéscsabai Szakképzési Centrumba

Emelkedett a beiratkozók száma, öt százalékkal több kilencedikes kezdi meg a tanulmányait a Békéscsabai Szakképzési Centrum intézményeiben, mint egy éve – ismertette Herczeg Tamás. Az országgyűlési képviselő a minap arról beszélgetett Mucsi Balázzsal, a BSZC főigazgatójával, hogy a tanulók közül több mint ezren kollégisták. Ez az adat azt jelzi, hogy nemcsak helyben és Békéscsaba vonzáskörzetében, de Békés vármegye távolabbi területein, sőt más vármegyékben is népszerű az intézmény.

Félezer diák fedezte fel bringázva a békési kastélyokat

Az elmúlt nyáron 22 turnusban mintegy 500 diák, pedagógus és túrakísérő tekerte végig a csaknem 300 kilométert – számolt be róla a Beol.hu. Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke, a város turisztikáért felelős tanácsnoka  kiemelte, hogy a bringás vándortáborokkal felkerült Békés vármegye a kerékpáros turizmus térképére. Ezeknek az az egyik hozadéka, hogy forgalmat generál a térségben jelen lévő vendéglátóhelyeknek és szállásadóknak, a másik pedig az, hogy ha a résztvevő diákok jól érezték itt magukat, akkor majd családtagjaikkal együtt visszatérnek a térségbe. A terveik szerint a következő években is megszervezik a békési kastélyokat felfedező vándortáborokat, hogy egész nyáron biciklis csoportokkal legyen tele a térség.

Mezőmegyerre és Gerlára is kerül defibrillátor

Önkormányzati intézkedéssel defibrillátorokat helyeznek ki Mezőmegyeren és Gerlán – ismertette Szarvas Péter polgármester. Békéscsaba közigazgatási területén így immár hét helyszínen lesz elérhető az újraélesztést segítő berendezés. Kiemelte, hogy az önkormányzat oktatást szervez majd a helyieknek, hogy hogyan lehet biztonságosan és eredményesen használni az eszközöket. A város honlapja szerint egyébként van defibrillátor jelenleg többek között a polgármesteri hivatalban, a Csabagyöngye Kulturális Központban, a strandon, a piacon és a Kórház utcai stadionban is.

Tizenhat elsőssel indul a tanév a Békéscsabai Baptista Általános Iskolában

Két éve vette át a Szent László utcai általános iskola fenntartói feladatait a Baptista Szeretetszolgálat. A pénteken kezdődő tanévben az összes évfolyamot tekintve az első osztály indul a legnagyobb létszámmal, 16 diákkal. A kedvező beiskolázási adatok alapján immár nem kell tartani az általános iskola megszűnésétől – írta közösségi oldalán Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában