Augusztusban és szeptemberben

2023.08.21. 17:45

Hatszáz kipusztult fát vágnak ki Békéscsabán: itt várhatók munkálatok

Az önkormányzat 30 millió forint értékben mintegy 580 fa kivágását rendelte meg, ugyanis az előző év csapadékszegény időjárása és a légköri forróság miatt nagyon sok fa pusztult el Békéscsabán.

Licska Balázs

A fák kivágását és gallyazását szakemberek végzik, az önkormányzat megbízásából.

Fotó: MW-illusztráció

Ezek egy részét augusztusban és szeptemberben távolítják el – jelezték a város honlapján. Mint írták, a fák kivágását és gallyazását szakemberek végzik, az önkormányzat megbízásából.
Az 5 centiméternél nagyobb ágakat, törzsrészeket téli tüzelőanyagként a szociálisan rászorulóknak ajánlja fel az önkormányzat. A gallyakat és az 5 centiméternél kisebb ágakat pedig a vállalkozó ledarálja, az aprítékokat parkokban használhatják majd fel. 

A hivatalban sorolták: a következő időszakban, az időjárástól függően összesen mintegy 90 kiszáradt, korhadt, balesetveszélyes fát, tuját vágnak ki az Áchim-lakótelepen, a Berényi és a Békési utakon, valamint az Egység, a Franklin, a Harang, a Hargita, a Jósika, a Kassai, a Kemény, a Könyves, a Kun, a Leiningen, a Lipták, a Linder, a Madách, a Pataky, a Pozsonyi, a Rózsa, a Stark Adolf, a Szegfű, a Székely Mihály, a Táncsics, a Tildy, a Török Ignác, a Varsányi Irén, a Vörösmarty és a Zsigmond utcákban. Emellett több helyszínen kell számítani főleg gallyazási munkálatokra, így a Dózsa György, a Lencsési és a Szarvasi utakon; a Haán Lajos és a Boczkó Dániel tereken; a Pásztor, az Ihász, a Báthory, a Vécsey, a Tinódi és a Kun utcákban; továbbá a Kazinczy-lakótelepen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában