Rendezvény

2023.08.25. 17:30

Falunapokat tartanak változatos programokkal Kamuton

Kezdetét vette pénteken a XIX. Kamuti Falunap. A Petőfi utcai sportpályánál Balog Imréné polgármester köszöntötte a meghívott vendégeket, támogatókat, falubelieket, valamint a kormányhivatal, a Magyar Labdarúgószövetség, a vármegyei veteránok és a polgármesterek focicsapatait. Az egybegyűltek egy perces néma főhajtással emlékeztek meg a nemrég tragikus hirtelenséggel, fiatalon elhunyt kapusra, Gulyás Lászlóra.

dr. Nagy Szilvia

Dankó Béla országgyűlési képviselő és Balog Imréné polgármester

Fotó: Für Henrik

Dankó Béla országgyűlési képviselő még a sípszó elhangzása előtt hangsúlyozta, a település vezetősége sokat tesz azért, hogy Kamut vonzó, igényes, szép legyen, fejlesztések sora és összetartó közösség marasztalja a fiatalokat. 

Idén is meccsekkel vette kezdetét a falunap. Fotó: Für Henrik

A falunap a sporttalálkozó után osztálytalálkozóval folytatódott. A művelődési ház nagytermében Kamut és a testvértelepülése, Ditró kincseiből szemezgettek; bemutatkoztak a mézet, sajtot, őrült paprikát, zöldségféléket, fatárgyakat készítő termelők. Délután Mohácsi Brigi, Galát Norbert, később pedig a SILENT zenekar és Raffay Szabolcs szórakoztatta a közönséget. 

– A szombat főzőversennyel folytatódik a közparkban; a tájegységre jellemző ízeket kóstolhatnak a kilátogatók. Nem marad el a kelt tésztás sütemények viadala sem, a gyermekek közben kisvonaton, dodzsemen, körhintán játszhatnak, kézműveskedhetnek. Felvonulnak a veterán motorok, autók, nyílnak kiállítások. A Művelődési Házban Hortobágyiné Benkő Jolán festményei, a Tájmúzeumban a települési értéktárak termékei várják a látogatókat – sorolta Balog Imréné. Hozzátette, a művelődési ház előtti parkban a hetven éve önállóvá válás tiszteletére Puskás Elemér ditrói polgármester mond majd beszédet, az Emléktáblánál pedig az 1951 júniusa és 1953 augusztusa között Budapestről Kamutra kitelepített családokra és befogadóikra emlékeznek.

– Az általános iskolánál Raffay Györgyné Gyebnár Julianna nyugalmazott tanító eleveníti fel a tanyasi iskolák világát. A több mint negyven esztendeig helyben tanító, 65 éve diplomázott polgártársunk vasoklevelet, ajándékot, virágot kap. A hagyományokhoz hűen Kamut legfiatalabbjait, legidősebbjeit is köszöntöm. Színpadra lépnek a hagyományőrző dalkör tagjai, a néptáncosok, a citerások, majd Kertész Léna, Rózsás Viki, Royal Tibi, a West Hotel és DJ. Berry gondoskodik a felhőtlen kikapcsolódásról – tette hozzá a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában