Egészségügy

2023.08.09. 12:43

Elégedettek a betegek az új ügyeleti rendszerrel Békésben

Május 1-jén indult az új egységes alapellátási ügyeleti rendszer, azóta 7950 betegnek nyújtottak segítséget Békés vármegyében – közölték az Országos Mentőszolgálatnál.

Licska Balázs

Fotó: Shutterstock

Sorolták: 6118 pácienst valamelyik ügyeleti telephelyen részesítettek ellátásban, 1169 esetben telefonos tanácsadás történt, 670 beteghez pedig ügyeleti kocsit küldtek és a lakásukon látták el őket.

A jellemzően enyhébb egészségügyi problémákra az esetek 90 százalékában az ügyeleti ellátás megfelelő megoldást jelentett, 797 beteget kellett további szakellátásra vagy kórházba küldeni. A Békés vármegyében ellátottak  közel 40 százaléka gyermek, illetve 18 éven aluli fiatal volt.

A 1830-as hívószám jól működik, a visszajelzések alapján az ügyeleti rendszerrel az ellátottak Békés vármegyében is elégedettek. Az 1-től 5-ig terjedő elégedettségi skálán összesítve 4,43 minősítést adtak, ami az egészségügyi szolgáltatások esetében kifejezetten magas értéknek számít – hangsúlyozták a mentőszolgálatnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában