Zene

2023.08.11. 10:34

Dalcsokraival sok településen megörvendezteti közönségét az apácai dalárda

A Csanádapácai Dalkör nagyon aktív. Vezetőjük Deák János, aki a kis csapat harmonikása. A dalosokat rajta kívül Szabó Gábor citerán és Vigyikán Mihály szaxofonon kíséri. Jelenleg 17 tagjuk van.

Csete Ilona

A csanádapácai dalosoknál nincs szünet, sok felkérésnek eleget tesznek. Fotó: Facebook

A dalkör májusban tartotta meg a hatodik dalköri találkozót, ahol megalakulásuk 15. évfordulóját is megünnepelték 8 település nótázós, zenét kedvelő csoportjaival közösen. Majd a Gyöngyfüzér Szociális Szolgáltató Központ majálisára voltak hivatalosak. Békésre, egy minősítő versenyre is eljutottak: kiemelt arany minősítéssel tért haza a csapatuk.

A nyár is mozgalmas: dalcsokrot állítottak össze Csanádapáca önkormányzatának a trianoni ünnepségére; Békéscsabán, a Kreatív Formák Alapítvány családi napján lepték meg a résztvevőket egy vidám, közös énekléssel. Majd ugyanazon a napon, délután a gábortelepi falunapon léptek fel. Csanádapácán a XXI. guzsalyas találkozón dalkörük is szerepelt egy hazafias csokorral.

Kammerer Tibor plébános meghívására adtak műsort, az ünnepséget a Határ-kereszt újraállítása alkalmából tartották Gerendás közelében. A Dohánylevél Egyesület vacsorameghívásának is eleget tettek, ami közös, jó hangulatú nótázással zárult. Július végén Komádiban jártak egy nemzetközi dalos találkozón. Szeptemberre meghívásuk van a Pusztaföldvárra.

– Nálunk nincs szünet, a fellépésekre szorgalmasan készülünk, minden csütörtökön délután 16 órától 19 óráig. Szívesen látunk új tagokat, csak be kell nyitni az ajtónkon. A zene varázsa és a jó hangulat mindenkit maradásra késztet – ezt már  Zsibrita Andrásné, a dalosok kapcsolattartója tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában