Verseny

2023.08.03. 09:51

Csabai Kolbászfesztivál: 300 ezer forintot ér idén a kolbászkirályi korona

A 26. Csabai Kolbászfesztivált idén október 19–22. között rendezik meg a CsabaParkban és környékén, felvezető attrakciója lesz a nemzetközi szárazkolbászverseny október 5-én, 11 órakor a Csabai Rendezvénypajtában.

Nyemcsok László

Tavaly több mint 100 kolbászt pontozott a zsűri a Csabai Rendezvénypajtában

Fotó: Lehoczky Péter

Hégelyné Győrfi Ilona programigazgató elmondta, a versenykiírás megtörtént, a szokásoknak megfelelően mű- és természetes bélbe töltött szárazkolbászokkal lehet nevezni. Húsüzemek, magánszemélyek, kolbászárusításra vagy saját fogyasztásra terméket készítők egyaránt jelentkezhetnek.

A kolbászokat személyesen október 2–4-ig, 10–18 óra között lehet leadni az alábbi címen: Csabai Rendezvénypajta, 5600 Békéscsaba, Gyulai út 65/1. Postai úton október 2-áig lehet küldeni ugyanerre a címre. A minősítést a kolbászkészítés szabványai és a hagyományos házi szokások figyelembevételével, több körben szakmai és társadalmi zsűri végzi.

A verseny díjai az Autós Nagykoalíció felajánlásával: 1. díj: 150 ezer forint készpénz + 150 ezer forint értékű hosszú hétvége 2 fő részére, 2. díj: 100 ezer forint készpénz + 150 ezer forint értékű hosszú hétvége 2 fő részére, 3. díj: 50 ezer forint készpénz + 150 ezer forint értékű hosszú hétvége 2 fő részére.

A nyerteseknek a díjakat a 26. Csabai Kolbászfesztivál ünnepélyes megnyitójának keretében adják át október 19-én, a Mokry Sámuel sátor színpadán. Tavaly több mint 100 kolbászt pontozott a zsűri a Csabai Rendezvénypajtában, a békéscsabai Such Zoltán András terméke bizonyult a legjobbnak, így jelenleg ő a kolbászkirály.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában