FICSAK

2023.08.22. 16:08

Az egészséges életmódra nevelés jegyében telt két hét Füzesgyarmaton

Összesen hatvannál is több, jellemzően 6 és 12 év közötti gyermek vett részt abban a két, alkalmanként egy-egy hetes táborban, amelyet a közelmúltban szervezett a FICSAK (Fiatal Családosok Klubja) Füzesgyarmat Alapítvány – tájékoztatott dr. Takács Zsófia.

Licska Balázs

Színes és változatos programokkal várták a gyermekeket mind a két turnusban. Fotó: FICSAK Füzesgyarmat Alapítvány

Az alapítvány kurátora elmondta: a városban hiánypótló lehetőséget jelentett a tábor, és főleg az, hogy a Pro Filii Alapítvány támogatásának köszönhetően jelképes összegért, egy hétre mindössze ötezer forintért vehettek részt a fiatalok a táborban. A gyermekek napi háromszor kaptak étkezést, valamint megannyi változatos és színes programmal várták őket amellett, hogy strandolhattak.

A tábor az egészséges életmódra nevelés jegyében zajlott, és rengeteg hasznos információval gazdagodtak a fiatalok. Például a mentők az újraélesztéssel, a rendőrök a biztonságos kerékpáros közlekedéssel kapcsolatban tartottak számukra előadást. Játékos formában bepillantást kaptak a gyermekek az egészséges táplálkozás rejtelmeibe is, hogy érdemes zöldséget, gyümölcsöt fogyasztaniuk. A környezetvédelem, azon belül a szelektív hulladékgyűjtés és a komposztálás ugyancsak szóba került. De azt is megtapasztalhatták, hogy miként kell egy sátrat felállítani, és milyen felszerelésekre van szükség a kirándulásokhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában