Összefoglaló

2023.08.29. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. augusztus 29.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. augusztus 29-én.

Beol.hu

Férje találta meg felesége holttestét a Balatonban. A mentők már nem tudtak segíteni rajta.

Hawaii áramszolgáltatója nem ismerte el a felelősségét a Mauin pusztított tűzvészért. Elismerte érintettségét a Mauin pusztító bozóttüzek keletkezésében az állam elektromos szolgáltatója, de a cég szerint a felelősség a tűzoltóságot terheli a lángok tovaterjedéséért.

Miután a BRFK hajtóvadászatot indított utánuk, feladta magát hétfőn este a Margit hídi kőkereszteket letörő két fiatalember és harmadik társuk, aki tanú.

Különleges felvételt készített a minap Zsadányban Nagy Sándor. A házuk udvaráról fotózta le a Jupitert és három holdját.

A békéscsabai származású Cseh István Príma-díjas zeneszerző, gitárművész komponálta a nemrég véget ért budapesti atlétikai világbajnokság bemutatkozó, valamint a díjátadásokkor elhangzott zenéit. Mint mondta, kint volt a Nemzeti Atlétikai Központban is, és hatalmas élmény volt ott visszahallgatni a zenéit, amelyek eljutottak szerte a világba.

Ismét pályázhatnak a Békéscsaba hazavár! program keretében a fiatalok. Egyrészt öt hónapon keresztül folyósított, havi 50 ezer forintos felsőoktatási hallgatói ösztöndíjra, másrészt egyszeri 500 ezer forintos életkezdési támogatásra nyújthatnak be kérelmet. 

Gondolkodási képességeink drámaian javulnak, ha alvás közben illatokat szimatolunk. Kacsának hangzik, de a Kaliforniai Egyetem (UC Irvine) kutatása igazolta, hogy az idős emberek, ha minden éjjel más illatokat szagolnak, elképesztő javulást mutatnak kognitív teljesítményükben.

Három újonc játékos, Kata Mihály (MTK), Szuhodovszk Soma (KTE) és Horváth Krisztofer (KTE) is meghívót kapott Marco Rossi szövetségikapitánytól a Szerbia és Csehország elleni mérkőzésekre készülő magyar labdarúgó válogatott keretébe.

A gyulai Családi Piknik történetének legnagyobb főzőversenye következik szombaton – tájékoztatta hírportálunkat Kónya István önkormányzati képviselő, alpolgármester, az esemény főszervezője. Mint elmondta, az eseményen az ötvenhárom résztvevő csapat több száz tagja 300 kiló paprikából, 180 kiló paradicsomból és 120 kiló hagymából készít majd lecsót.

Csabai Kolbászfesztivál: hat hízót vágnak a klubtagok a vendégek javára. A Csabai Kolbászklub civil szervezetként a kezdetektől a Csabai Kolbászfesztivál egyik bástyája. Így lesz ez idén is, a 26. Csabai Kolbászfesztiválon október 19–22. között, a CsabaParkban.

Az okoseszközök egyre nagyobb szerepet kapnak az oktatásban, de nem mindegy, hogyan választunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában