Kolbászklub

2023.08.29. 12:54

Csabai Kolbászfesztivál: hat hízót vágnak a klubtagok a vendégek javára

A Csabai Kolbászklub civil szervezetként a kezdetektől a Csabai Kolbászfesztivál egyik bástyája. Így lesz ez idén is, a 26. Csabai Kolbászfesztiválon október 19–22. között, a CsabaParkban.

Nyemcsok László

Korim Valéria, a klub ügyvezető elnöke kiemelte, csütörtökön egy, pénteken és szombaton kettő, vasárnap pedig ismét egy hízót dolgoznak fel hagyományos módon a fesztiváli sátruknál. A vendégek végigkísérhetik a feldolgozás menetét, a kolbász- és egyéb disznótoros ételek elkészítését, és természetesen kóstolhatnak is az elkészült ételekből az orjalevestől a töltött káposztáig.

– Tagjaink közül többen neveznek a nemzetközi szárazkolbászversenyre is, ami a fesztivál beharangozó attrakciója október 5-én a Csabai Rendezvénypajtában – hangsúlyozta Korim Valéria. – A legtöbb kolbászkirály vagy -királynő az egyesület tagjai közül került ki. Bízunk benne, hogy így lesz ez idén is. Ha pedig más nyer, szívesen várjuk majd klubtagnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában