Árverés

2023.08.06. 09:25

150 millióról indul a volt ruhaipari kikiáltási ára Békéscsabán

Nyilvános árverésen értékesítené a város a volt ruhaipari középiskola épületét és telkét. A Lencsési út 140. szám alatti, több mint 13 ezer négyzetméteres ingatlan kikiáltási árát a városi közgyűlés ülésén nettó 150 millió – azaz bruttó 190 millió – forintban határozták meg. A napokban megjelentek a részletek az önkormányzat honlapján.

Beol.hu

Nyilvános árverésen értékesítené a város a volt ruhaipari középiskola épületét és telkét.

Fotó:  Bencsik Ádám

Mint írták, az értékesítést követően az adott ingatlan csak olyan funkciót kaphat, amely a városrész, lakókörnyezet érdekeit is figyelembe veszi. Kizárólag a helyi építési szabályzatban meghatározott épületek helyezhetőek el az ingatlanon, valamint ehhez kapcsolódóan a meglévő épületekben is csak az ehhez tartozó tevékenységek folytathatóak. Az árverés nyertesének a teljes épületegyüttesen és a hozzá tartozó helyrajzi számú területen felújítási kötelezettsége áll fenn 2027. december 31-ig.

A felújítási kötelezettség akkor tekinthető teljesítettnek, ha a szabályzatban nevesített valamely funkcióhoz kapcsolódó tevékenység elindult, ezzel összefüggésben a szükséges engedélyek beszerzése megtörtént, és a funkció végzéséhez illeszkedő felújítás a teljes ingatlanegyüttest érintette és a kapcsolódó, telken belüli zöldfelület rendezése is megtörtént. A felújítási kötelezettség biztosítására az eladó elidegenítési és terhelési tilalmat köt ki a szerződés tárgyát képező ingatlanra határidő megadása nélkül.  

Az adott városrész és konkrétan az ingatlan is egy fásított, zöld területen helyezkedik el, amelynek védelme hosszú távú és kiemelt feladat. A Lencsési út felőli telekhatár mentén azonban vannak elöregedett, megközelítőleg 40-50 éves nyárfák. Ezek olyan gazdasági fafajhoz tartoznak, amelyek hamar túlkorossá és így veszélyessé is válhatnak. Erre tekintettel értékesítés esetén az árverési vevőnek ezekről a fákról gondoskodnia kell. 

A potenciális vevőknek megtekintési lehetőséget is biztosítanak, az árverést augusztus 22-én tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában