Folyadékpótlás

2023.07.19. 15:39

Vizet osztottak a hőségben Békéscsabán

Összesen háromszáz palack félliteres ásványvizet osztottak ki szerdán délután, a rekkenő hőségben a Szeretlek Békéscsaba Egyesület tagjai az Andrássy út és a Munkácsy utca sarkán a járókelők között.

Licska Balázs

Háromszáz palack ásványvíz talált gazdára

Fotó: Für Henrik

Frankó Attila, az egyesület elnöke elmondta, a kezdeményezéssel – amelyet most egy cég jóvoltából tudtak életre hívni – arra igyekeztek felhívni a figyelmet, hogy a hőségriasztás idején fontos minél több vizet inni, különben az ember kiszáradhat, akár kórházba is kerülhet. Kiemelte: kedvezőek a visszajelzések, szívesen vették a figyelmességet az utcán sétálók, és arra biztat minden civil szervezetet, hogy szervezzen hasonló akciókat.

A Szeretlek Békéscsaba Egyesület nevéhez több karitatív kezdeményezés fűződik. Korábban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében összesen 100 ezer maszkot osztottak ki; 2000 óta szerveznek véradásokat, amelyek során eddig 1420 liter vért gyűjtöttek be; minden karácsony előtt ételt osztanak; illetve az idei szemétszedési akcióik során 950 kilogramm, közterületen szétdobált hulladékot szállítottak megfelelő helyre. Emellett minden hónapban irodalmi estet tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában