Koraszülöttek

2023.07.01. 18:19

Százak KoraPICnikeztek a gyulai kastélyparkban - galériával, videóval

Több száz érdeklődő részvételével rendezték meg az immáron ötödik alkalommal életre hívott KoraPICniket szombaton a gyulai Almásy-kastély parkjában. Az eseményen ezúttal is számos közösségi és a kikapcsolódást szolgáló programmal várták a látogatókat.

Papp Gábor

Nagyon sokan vettek részt a közösségépítő KoraPICniken

Fotó: Kiss Zoltán

Az Almásy-kastély impozáns parkját a hétvége első napjának délelőttjén ismét megtöltötték az érdeklődők, a koraszülöttként világra jött kisebb és nagyobb gyermekek, családjaik és persze a nemes üggyel szimpatizálók.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke hírportálunknak elmondta, ötödik alkalommal szervezték meg a KoraPICniket, aminek időpontja egybeesett a Semmelweis Nappal, a Magyar Egészségügy Napjával. 

– A rendezvényen szerettük volna egyszerre köszönteni a családokat és az egészségügyi dolgozókat – emelte ki. – Kezdeményezésünk legfőbb üzenete, hogy senki nincs egyedül, sokan vagyunk, és van élet a koraszülött intenzív osztály után. Hangsúlyozta, a koraszülöttek között is rengeteg a tehetség, rengeteg nagyszerű gyermek és fiatal van, és egyikük Sárosi Tamás zenélt is a programon.

Abdul doktor kifejtette, a nap Somi Margó zenés, táncos napindító tornájával kezdődött, majd fellépett a Hanta-Banda Sárosi Tamással, Fehér Viktória pedig kutyatánc-bemutatóval érkezett. Emellett csillámtetoválás, arcfestés, óriásbuborék, horgolás, egészségfejlesztő programok, egészségügyi szűrések és bemutatók, agility kutyás bemutató, mentorprogram a Korábban Érkeztem Alapítvánnyal, közös éneklés az óvónőkkel és kézműves foglalkozás egyaránt színesítette a napot. A piknik hangulatot szendvicsek, pizza és ötéves szülinapi torta is szolgálta. A nap műsorvezetője Beszterczey Attila színművész, az alapítvány kuratóriumának tagja volt.

Alt Norbert, Gyula alpolgármestere, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány alapítója elmondta, a rendezvény mára hagyománynak számít.

– Ilyenkor itt találkoznak az ügy munkáját segítők, a családok, a támogatók. Szerencsére az időjárás mindig kegyes hozzánk, és szabadtéren össze tud jönni a csapat – folytatta a gondolatot. – A piknik nem a munkáról, hanem a családokról szól. Azzal a céllal is szerveztük meg a rendezvényt már ötödik alkalommal, hogy szabadidős szórakoztató programmal várjuk az érkezőket, miközben szeretnénk, ha minél többen megismernék az alapítvány munkáját, és ha a szülők közül is minél többen megismernék egymást. Így barátságok, kapcsolatok alakulhatnak ki, amelyek sokat jelenthetnek.

Dr. Rádi Kata, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója kiemelte, rendkívül fontosnak tartja, hogy a családok évről évre láthatják, hogy van élet a koraszülött intenzív osztály után, s azt is, hogy a gyerekek akár egyetlen év alatt is mennyit tudnak fejlődni.

– Az érintettek, a családok azt is tapasztalhatják, hogy ha segítséget kérnek a mentorháztól, a szakemberek, a munkatársak segítségével megerősödhetnek, illetve közösségbe kerülhetnek. Akinek egy életre feladatot ad a koraszülés, annak egy kis oázist tud nyújtani az alapítványunk – hangsúlyozta dr. Rádi Kata. – Nagyon fontos, hogy van egy város, Gyula, ahol ezek a missziós tevékenységek több szervezet összefogásával eredményt érnek el. Ugyancsak lényeges, hogy van egy önkormányzat, amelynek vezetése és munkatársai nemcsak partnerek ehhez, hanem ott akarnak lenni, és segíteni akarják ezt a munkát. Mindez számos irányban üzenet arról, hogy összefogással képes vagyunk nagy dolgokat, komoly eredményeket elérni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában