Települések

2023.07.20. 11:21

Sarkadkeresztúr is részt vett a nagyszabású találkozón

Tizenhét tagú küldöttséggel képviseltette magát Sarkadkeresztúr a Keresztúr nevű települések találkozóján, amelynek nemrég az erdélyi Maroskeresztúr adott otthont.

Licska Balázs

Potápi Árpád volt a találkozó fővédnöke.

Fotó: MW

A rendezvényen 23 Keresztúr nevű település jelent meg, egyébként a Kárpát-medencében több mint negyven található – ismertette Bakucz Péter, Sarkadkeresztúr polgármestere. Hozzátette, a helyiek szerint erre a pár napra megkétszereződött Maroskeresztúr magyar lakossága. Itt jelentették be, hogy jövőre a Keresztúr Nevű Települések Szövetségének ifjúsági találkozójának Székelykeresztúr, a Keresztúr nevű települések találkozójának pedig a Zala vármegyei Murakeresztúr lesz a házigazdája.

Az összetartozást, a magyar identitást erősíti a Kárpát-medencei Keresztúr nevű települések XXIII. találkozója –  jelentette ki a találkozón a szekelyhon.ro tudósítása szerint Potápi Árpád, a Nemzetpolitikai Államtitkárság államtitkára. „Ez a találkozó is a megbonthatatlan magyar egység mellett teszi le a voksot” – állapította meg a nemzetpolitikai államtitkár.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában