Közös gondolkodás

2023.07.10. 15:57

Műhelymunkát tartottak a csabai egyetemen

Műhelymunkára hívták az akcióterületen működő vállalkozások, és foglalkoztatók képviselőit, valamint az adott területen munkaerőpiaci problémákkal küzdő személyeket hétfőn Békéscsabán, a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karán. Az eseményt az egyetem a Hallgatók a Hallgatókért Alapítvánnyal közösen szervezte.

Vásári Erzsébet

Fotó: Bencsik Ádám

Dr. Árpási Zoltán dékán elmondta, bízik abban, hogy ez a program egy hosszútávú közös munka és tanácskozás első állomása lesz. Hozzátette, a TOP-os projektből megvalósuló esemény célja a munkáltatók és munkavállalók érzékenyítése, együttgondolkodással. Továbbá cél még egy olyan szellemi műhely kialakítása is a karon, amelyben a munkaadók és az állásokra jelentkezők is tudják hallatni a hangjukat, illetve megismerhetik a másik nézőpontját.

Garai Éva, a projekt szakmai segítője és támogatója kifejtette, hálás azért, hogy ez a műhelymunka megvalósult, hiszen ez a program a szakmai tartalmak mellett olyan kapcsolatok kialakulásának ad teret, amik a cégeknek, vállalkozásoknak, intézményeknek, önkormányzatoknak, és persze a munkavállalóknak is hasznos lehet. Az elsődleges cél pedig a munkaerőpiacon való szétnézés, illetve mai helyzetének felmérése. Ezt különösen fontosnak tartja így a pandémia után, ami mindkét oldalt komolyan sújtotta. A közös gondolkodás során pedig fel tudják mérni a felek például azt, hogy milyen igényeik vannak manapság a munkáltatóknak a különböző területeken, milyen kompetenciákat várnak el, és milyen tapasztalataik vannak a foglalkoztatás területén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában