Szemle

2023.07.28. 09:35

Itt találja meg a legfrissebb híreket Békéscsabáról

Pénteken délelőtt is egy cikkbe válogattuk a legfrisebb híreket Békéscsabáról.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock

Békéscsabáról Kelet felé is meghosszabbodhat az M-44es
Aláírta a napokban az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi út műszaki tervének finanszírozási szerződését Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke – közölte Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke a megyei tanács tájékoztatása alapján. Ez azt jelenti, hogy újabb fontos lépés történt azért, hogy az M44-es gyorsforgalmi kelet felé is tovább épülhessen, s létrejöjjön a negyedik gyorsforgalmi összeköttetés Magyarország és Románia között. Ez tulajdonképpen az M44-es meghosszabbítását jelenti Békéscsaba és a határ között.

Kérdőívet töltött ki, egymillió forintját nyúlták le
Pénznyereménnyel kecsegtető kérdőívet töltött ki az interneten egy békéscsabai férfi. A válaszai mellett a bankkártyája adatait és a kódjait is meg kellett adnia. Miután ezt megtette, több mint egymillió forint tűnt el a számlájáról, 38-szor   indítottak a számlájáról tranzakciókat. A Békéscsabai Rendőrkapitányság csalás bűntett miatt nyomozást rendelt el, és a történtek kapcsán ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy az internetes nyereményjátékokkal mindenki legyen nagyon óvatos. 

Ankét kendőzetlenül: azonnali visszajutásban reménykednek az Előrénél

Szokatlan helyszínen, a Békés Drén Kft. békési telephelyén, azon belül is az egyik géptároló szín alatt tartotta meg hagyományos idény eleji szurkolói ankétjét csütörtökön este  a Békéscsaba 1912 Előre menedzsmentje. Barkász Sándor, a csapatot működtető gazdaság társaság többségi tulajdonosa köszöntőjét követően nyomban ki is tért arra, hogy miért pont ide invitálta a drukkereket, szimpatizánsokat. Szerette volna, ha megismerik az érem másik oldalát, és valamilyen szinten betekintést nyernek annak a cégnek az életébe, amely a 150 alkalmazottjával biztosítja a gárda zavartalan működtetéséhez szükséges anyagiak döntő többségét.

Tízéves fennállását ünnepli a Csaba Big Band 
A Csaba Big Band együttes tízéves fennállása alkalmából zenedarabot készít, s a zenéhez videóklip is készül.  A jubileumhoz kapcsolódóan elkészült zenedarabról beszélgetett Illyés Miklóssal, a zenekar vezetőjével Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.  Ahogy a képviselő megjegyezte, az új szerzemény tulajdonképpen városmarketing célokra is használható, hiszen teljes egészében Békéscsabáról szól.

Új hintát kapnak a jaminai gyerekek
Mivel a javítás már nem lehetséges, cserélik a hintát az Erzsébet lakóparki játszótéren. – Két-három héttel ezelőtt, ott jártamkor az Erzsébet lakóparki játszótéren egy kisgyermekes anyuka jelezte, hogy a hinta kicsit mozog, nyikorog – írta közösségi oldalán Nagy Ferenc alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. Úgy folytatta: természetesen kérte az eszköz karbantartását, megjavítását a Városgazdálkodási Kft-től. Mivel a javítás már nem lehetséges, cserélik a hintát. Az új játszótéri eszközt a remények szerint már szeptemberben felszerelik.

Külföldi továbbképzéseken vettek részt a Közgé tanárai
Erasmus program keretében a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum több pedagógusának lehetősége volt már ezen a nyáron külföldi továbbképzésen rész veni. Mint az a békéscsabai iskola közösségi oldalán hírül adták, Paróczai Márta spanyol szakos tanár 7 napos intenzív spanyol nyelvtanfolyamon vett részt Tenerifén, Puerto de la Cruzben. Mazán Ildikó német szakos nyelvtanár 10 napos nyelvi továbbképzésen vett részt Bécsben. Szintén Erasmus program keretében angol módszertani továbbképzésre utazhatott Halász Kata Bolognába, ahol a továbbképzést az egyetemi kampusz területén rendezték meg.

Weöres Sándor versből készült diorámákat vár a csabai könyvtár 
Alkotópályázatot hirdetett a Békés Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára a 3-4. osztályos, Békés megyei tanulók részére. A pályázat apropója, hogy idén 110 éve, 1913. június 22-én született Weöres Sándor – írták meg a kulturális intézmény honlapján.  A gyermekeknek ki kell választaniuk egy Weöres-verset, amit diorámában kell megjeleníteniük, a háromdimenziós makett szélessége 12 cm lehet. A pályázók között az első három helyezettet díjazzák majd.  A diorámák beküldési határideje augusztus 19-e.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában