Gasztronómiai program

2023.07.20. 17:58

Ismét megrendezték a hagyományos közösségépítő főzőversenyt Gyulán - galériával

Négy településről, közel háromszázan vettek részt a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye által megrendezett hagyományos Juliális zenés főzőversenyen, amelyet csütörtök a gyulai Wenckheim Stefánia Mária Nappali Központban tartottak.

Papp Gábor

A program ezúttal is remek, baráti hangulatban zajlott.

Fotó: Für Henrik

Kiss Szabolcs, a szervező intézmény vezetője lapunknak elmondta, a program legfontosabb célja, hogy kötetlen és közösségformáló kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak a résztvevők számára.

– Négy településről, Gyuláról, Elekről, Kétegyházáról és Lőkösházáról tizenhat telephelyről mintegy háromszázan regisztráltak előzetesen a zenés főzőversenyre – fogalmazott a szakember. – Elsősorban nappali ellátáshoz kapcsolódó telephelyekről érkeztek csapatok, de idősek otthonai is főztek.

Az idei év egyébként különlegesnek számított, hiszen a jelenlévők nem tudták előre, hogy mit kell majd főzniük. A szervezők tizennégy alapanyagot határoztak meg, és az ételek készítését megelőzte egy 13 plusz 1-es totó. A csapatok pedig annyi alapanyagot kaptak, amennyi kérdésre helyesen válaszoltak. Egyébként mindenki jól szerepelt a kihíváson, így túl sok hozzávalót senkinek nem kellett nélkülöznie. A totó a Kőleves történetéhez kapcsolódott, amit előzetesen megismerhettek a résztvevők.

Kiss Szabolcs elmondta, az összetevők között a burgonya, a hagyma, a szalonna, a kolbász, a zöldségfélék, a fokhagyma, a fűszerek, illetve a zsiradékok egyaránt szerepeltek, és minden alapanyagot az intézmény biztosított. A zsűrit pedig ezúttal nyugdíjas munkatársaik alkották.

Kónya István alpolgármester kiemelte, napjainkban egyre jobban felértékelődnek a közösségi rendezvények, ahol barátok, baráti társaságok összejöhetnek, és kellemes órákat vagy egy kellemes napot tölthetnek együtt. 

– Az ilyen eseményeken elhangzó jó, kedves, biztató szavak sokáig elegendőek arra, hogy a résztvevők továbblépjenek a mindennapok forgatagában – hangsúlyozta.

Az alpolgármester elmondta, arra kért mindenkit, hogy felejtse el a búját, baját, és koncentráljon a kikapcsolódásra.

– A csütörtök a közösség építéséről, a közösség erősítéséről, a kötetlen beszélgetésekről, a kikapcsolódásról szólt – folytatta a gondolatot. – Az ilyen programoknak a múltban, jelenben és jövőben is létjogosultsága van, illetve lesz.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában