Békéscsaba

2023.07.13. 17:13

Harminc bringa érkezett a Wenckheim-kerékpárúthoz

Harminc felnőtt- és gyermekbiciklit szerzett be az önkormányzat a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítását célzó beruházás keretében, a kerékpárok most érkeztek meg – ismertette csütörtökön a Munkácsy Emlékházban Opauszki Zoltán, a város turisztikáért felelős tanácsnoka. A méretük alapján háromféle hagyományos kerékpár szerepel a felhozatalban, mindegyik agyváltós és hétsebességes.

Licska Balázs

Opauszki Zoltán elmondta: sokan érdeklődnek a Wenckheim-kerékpárút iránt, hogy kiérdemelte Az év kerékpárútja címet

Fotó: Bencsik Ádám

Tizenötöt a Munkácsy Emlékházban helyeznek ki, így válnak kölcsönözhetővé. Meghatároztak óradíjat, de fél vagy egész napra is bérelhetők. Az a cél, hogy a Munkácsy Emlékház eddig is széles kínálatát bővítsék, a kultúra és a gasztronómia mellett így az aktív turizmus ugyancsak megjelenik. Fontos szempont volt az is a hely kiválasztásánál, hogy a Munkácsy Negyed ékköve a Wenckheim turista- és kerékpárút mentén található, és hogy eddig is volt itt – egyébként nagy népszerűségnek örvendő – pihenő- és szervizpont. 

Tizenötöt pedig hét szálláshely között osztanak szét. A helyszínek kiválasztásánál arra törekedtek, hogy olyanokat válasszanak ki, amelyeknél a klasszikus turistaforgalom a meghatározó. Elvárás a szálláshelyekkel szemben, hogy ingyen biztosítsák vendégeiknek a bringákat, és, hogy ne csak információt nyújtsanak, hanem népszerűsítsék is azokat a látványosságokat, attrakciókat, amelyeket érdemes felkeresni Békéscsabán. Emellett nekik kell gondoskodniuk a biciklik karbantartásáról.

Opauszki Zoltán elmondta: sokan érdeklődnek a Wenckheim turista- és kerékpárút iránt azt követően, hogy kiérdemelte Az év kerékpárútja címet. Az ország minden részéből érkeznek vendégek ennek apropóján, a korosztály szintén igen széles. A város tanácsnoka hozzátette: a biciklikölcsönzés tekintetében együttműködnek a Szent István téri Tourinform-irodával, hiszen a tapasztalat az, hogy egyetlen szolgáltató nem képes mindig a teljes felmerülő igényt kielégíteni.

Laszkó Tímea, a Munkácsy Emlékház vezetője elmondta: a biciklikölcsönzési lehetőséggel erőteljesebbé válhat az eddig is számottevő kerékpáros forgalom az emlékházban, ahova ellátogatnak a Békési kastélyok elnevezésű bringás vándortáborban résztvevő fiatalok is. A jövőbeni tervekről megosztotta: az intézményben szombatonként filmvetítéseket tartanának grillezési, fröccsözési lehetőséggel egybekötve, előtte pedig a gyerekeknek ugrálóvárat állítanának fel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában