Erdély hét Gyulán

2023.07.26. 11:21

Várszínház Fitneszt adnak a léleknek: újra Erdélyi hét Gyulán

Az előző évek nagy sikerére tekintettel idén hatodik alkalommal szervezik meg a Gyulai Várszínházban július 31. és augusztus 6. között az Erdélyi Hét című színházi fesztivált, melynek keretében minden nap más-más színház előadását nézhetik meg a nézők, olykor egy nap kettőt is – adta hírül dr. Elek Tibor, a teátrum igazgatója.

Papp Gábor

Ismét megrendezik a Gyulai Várszínházban az Erdélyi Hét című színházi fesztivált.

Az erdélyi magyar színjátszás rendkívül gazdag és rendkívül sokszínű, ennek megmutatására törekszenek a szervezők a színházak legjobb előadásai közül válogató, egyhetes programsorozattal. A gyergyói Figura Stúdió Egressy Zoltán Portugál című sikerdarabjának kocsmaszínházi változatával érkezik Gyulára, a marosvásárhelyi Yorick Stúdió Lélekfitnesz címmel Lackfi János Cári Tibor által megzenésített verseit adja elő. A Csíki Játékszín a Klamm háborúja című kamaradarabját, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház a Tamási Áron regényből készített Ábel. Rengeteg című friss adaptációtját hozza Gyulára. Az Aradi Kamaraszínház két előadással is szerepel majd, az Amadeussal és a 497 című táncszínházi produkcióval. A nagyváradi Szigligeti Színház a Csinibaba című zenés előadását a Tószínpadon láthatják majd az érdeklődők, míg a Csiky Gergely Állami Magyar Színház Visky András művéből készített Caravaggio című előadását a Várszínpadon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában