Testületi ülés

2023.07.15. 12:58

Felzárkózást segítő projektről döntöttek Vésztőn

Egy, a társadalmi együttműködés erősítését célzó, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló projekt kapcsán hozott döntést nemrég tartott ülésén a vésztői képviselő-testület.

Licska Balázs

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ahhoz, hogy végigvigyék a tervezett feladataikat, kölcsönt nyújt az önkormányzat a szociális szövetkezetnek és a roma nemzetiségi önkormányzatnak, összesen nagyjából 4 millió forintot.

Kiderült, hogy ez az a projekt, amely a felzárkóztatást segíti, illetve amely kapcsolódik a szíki városrész fejlesztéseihez. A programban résztvevőkkel mentorálás keretében egyedileg is foglalkoztak a szakemberek. A projekt megvalósításába bevonták a Szeghalom Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti intézményt, a Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesületet is a szociális szövetkezet és a roma nemzetiségi önkormányzat mellett. Előbbi tervei között szerepel közösségi kert kialakítása, utóbbi pedig rendezvényeket valósítana meg a közeljövőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában