Zsadány

2023.07.08. 10:30

Birtokba vették a játszóteret

Immár birtokba is vették a Béke utcában egy úgynevezett Leader-pályázat keretében megépített játszóteret a gyermekek – ismertette a helyszínen Dudás Árpád polgármester, mutatva, hogy többek között csúszdát, hintát helyeztek ki.

Licska Balázs

Dudás Árpád polgármester elmondta, kacskaringós út végén, részben az önkormányzat pénzéből valósulhatott meg a 7 millió forintos beruházás. A szerző felvétele

A 7,2 millió forintos beruházást 5,7 millió forint támogatásból és 1,5 millió forint saját erőből valósították meg. Kiemelte: kimondottan erre a célra vásárolt meg az önkormányzat két, korábban elhanyagolt telket a Béke utcában.

Elmondta: kacskaringós volt az út, amelynek végén megvalósulhatott a fejlesztés. A pályázatot 2019-ben adták be, ám a 2019 októberében megválasztott polgármester novemberben visszavonta ezt a képviselő-testület tudta és jóváhagyása nélkül. Mindez csak később derült ki, és 2021 végén tudták ismét benyújtani a kérelmet. Így gyakorlatilag két évvel később kapták meg a fejlesztésre az 5,7 millió forintot, és az áremelkedések miatt a forrásból kevesebb elemet tudtak beszerezni.

Dudás Árpád polgármester elmondta, hogy bár van játszótér a bölcsőde, az óvoda és a művelődési ház udvarán is, ez az első olyan létesítmény, amelyet a nappali órákban bármikor használhatnak a 14 év alatti gyermekek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában