Orosháza

2023.07.05. 15:27

Az országjáró mézkirálynő a Hajnal oviban szállt le

Elbűvölte a kicsi gyerekeket Orosházán, a Hajnal óvodában szerda reggel az országos mézkirálynő, Mohácsi Klaudia. Segítője, a helyi diák mézkirálynő, Csizmadia Zsófia volt. Közösen méhészeset játszottak, s közben nagyon sok információt megosztottak a gyerekekkel.

Csete Ilona

A gyerekek örültek a játék kaptárnak, amit az Orosházi Méhész Egyesület támogatásával ajándékba kaptak

Fotó: Für Henrik

A nagykamarási Mohácsi Klaudia, az ország mézkirálynője igen tevékenyen képviseli a méhésztársadalmat, minden alkalmat és eseményt, lehetőséget megragad, hogy népszerűsítse a magyar mézet, a méhészek munkáját, e szép hivatást. Országjárásra indult májusban, hogy felkeresse a legkisebbeket, az óvodásokat a zöld ovikban. Meglepetés ajándékaira nagyon nyitott, kíváncsi és fogékony korosztályt szemelt ki magának.

Klaudia is méhészkedik, ezért nagyon közérthetően, egyszerűen fogalmaz, egy mesébe ágyazva ismerteti meg az ovisokkal, hogy milyen munkát végeznek a szorgos méhecskék. Megmutatja, milyen egy kaptár és olyan eszközöket ajándékoz a gyermekcsoportoknak, amikkel bármikor, ha kedvük van, játszhatnak méhészest. Előtte azonban minden gyermek kapott virágmagot, így akár méhlegelőt is készíthetnek otthon, ha elvetik.

A két mézkirálynő a Hajnal óvodában járt népszerűsíteni a méhészetet, a magyar mézet

Orosházán a Hajnal óvoda apróságai nagyon ügyes válaszokat adtak a mézkirálynő kérdéseire.

Ti is lehettek ám méhészek – bejelentésre a kicsik lelkesedése fokozódott, felvették a védőfelszerelést, s így beszélgettek a méhekről, a mézről, a beporzásról, a természet körforgásáról.

A játék kaptárral még szemléletesebbé tette a mézkirálynő a mondandóját. Az ovisok nagyon élvezték a találkozást, majd mézet is kóstoltak.

– Minden nap egyetek egy kis mézet, mert nagyon egészséges – javasolta a két mézkirálynő a gyerekeknek, akik megígérték, így tesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában