Élmény

2023.07.08. 12:27

Az orosházi napközis táborba sok a visszatérő diák

Nagyon mutatós kézműves polip, díszített balerina, ötletes strandpapucs, vasalós gyöngyből apró kis csoda született pénteken, az orosházi önkormányzat napközis táborában. A fiúknak ebédig még volt kedvük egy meccset is lejátszani a sportpályán.

Csete Ilona

A csendes, alkotó munka is a mindennapjuk része /A szerző felvétele/

Ha július, akkor négy héten át tartó élmény vár azokra a gyerekekre, akik a vakáció ideje alatt az önkormányzat napközis táborában töltik a napjaikat, szüleik pedig biztonságban tudják őket. Idén 60 gyermek vesz részt a programokban, naponta szinte teljes a létszám. Van öt állandó pedagógus, 15  segítő. Diákmunkások és a családsegítő szakemberei is bekapcsolódnak a fiatalokkal való foglalkozásokba.

Az idén is az Eötvös katolikus iskola fogadta be erre a 4 hétre a táborozókat. Sok közöttük az ismerős arc, a visszatérő gyermek. Sőt, akad olyan fiatal is, aki sok éven át volt táborozó, most pedig itt tölti közösségi szolgálatát. Kis Gabriella táborvezető érdeklődésünkre elmondta, igyekeznek élményekkel teli alkalmakat, érdekes programokat szervezni.

Ottjártunkkor a nagycsaládosok tartottak kézműves foglalkozást (ők minden pénteken a táborban vendégeskednek majd jobbnál jobb kreatív ötleteiket hozzák a gyerekek közé). Délután pedig a gyerekek ellátogattak a mentőállomásra.

– Orosháza épületeivel ismerkedünk. Nagyon menőnek nevezték a gyerekek, amikor a tűzoltóságra mentünk. Élvezték és ízlelték a kürtöskalács készítését, ebben minden évben a segítségünkre van Trnkócziné Kukucska Zsuzsanna. De élmény volt fiataljainknak a Vadvirág Esélyklubban tett látogatásunk is. Az érzékenyítő programról úgy tértünk haza, hogy a tapasztalataikról szívesen beszélgettek a gyerekek – tette hozzá a táborvezető. Érkezik hozzájuk a Mandula Színház, a foltvarrókkal is lesz foglalkozás, Gyopárosra dottóval utaznak és vissza gyalogtúrával érkeznek majd a táborozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában