Orosháza

2023.07.20. 13:28

Az éj leple alatt szabadulnak meg szemetüktől - büntetésre számíthatnak

Orosháza önkormányzata számára is komoly kihívást jelent a szemetelőkkel, az illegális hulladéklerakással szembeni küzdelem.

Csete Ilona

Orosháza, Thék E. utca, csütörtök. Ilyen, amikor rend van, de gyakran elképesztő állapotokat látni ott is

Fotó: Csete Ilona

Az Ady utcai szelektív hulladékszigetet néhány hónapja kamera figyeli. 

– Ahogyan más szigeteknél, úgy itt is tapasztalható, hogy vannak, akik az éj leple alatt szabadulnak meg a művészeti iskola telephelyével szemben található területen a hulladékuktól, attól, ami nem odavaló – tájékoztatott Dávid Zoltán polgármester. – Ez elfogadhatatlan, joggal zavarja az orosháziakat. Arra utasítottam a hivatal munkatársait, azonosítást követően minden esetben induljon eljárás a tettesek ellen.

A városvezető hozzátette, az eljárás eredményeképpen jelentős pénzbírságra számíthatnak azok, akik nem tartják be a hulladékkezelés szabályait. Megtudtuk, dr. Burai Mihály jegyző az elmúlt időszakban több eljárást indított el az illegálisan lerakott szemétügyekben.

Orosházán hulladékgyűjtő udvar is működik, a Gyártelep utcában legálisan adhatók le a máshol nem elhelyezhető hulladékok. Részletes tájékoztató a hulladékudvar használata kapcsán a DAREH oldalán, ide kattintva található. https://dareh.hu/_bazis/oroshazi-hulladekgyujto-udvar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában