Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kar

2023.07.01. 08:09

Átadták a diplomákat Szarvason

A napokban tartották meg a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kar diplomaátadó ünnepségét Szarvason, az Evangélikus Ótemplomban.

Vásári Erzsébet

Az ünnepség résztvevőit elsőként prof. dr. Dux László rektor köszöntötte, aki gratulált a végzős hallgatóknak sikeres tanulmányaikhoz, megköszönte a kar oktatóinak munkáját, és a végzett pedagógusokat alma materükből Ferenc pápa gondolataival bocsátotta útra. 

Dr. Katona Krisztina dékán köszöntőjében azt a közös utat idézte fel, amelyen a most végzett hallgatók három, négy éve elindultak, s azt kérte, hogy a visszatekintést követően induljanak tovább az alkotó jövőbe. Az oklevelek átadása után a friss diplomásokat, az egyetem közösségét és a megjelent kedves vendégeket dr. Kiss Imre esperes, a Gál Ferenc Egyetem főiskolai tanára és Lázár Zsolt esperes köszöntötték. A diplomaosztót megtisztelte dr. Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal Igazgatója és Babák Mihály polgármester is, akik szintén értékes útravaló gondolatokat fogalmaztak meg friss diplomásoknak.

Az ünnepségen közreműködtek az egyetem gyakorló intézményének óvodásai: Simon Diána, Kovács Anna és Lustyik Gábor, akik Bartos Erika: Cipőfűző című versével ajándékozták meg a résztvevőket, miután az első osztályos tanulók, Prjevara Hanna és Palotai Vince Békés Márta: Imbolygó iskola című versével köszöntötték a vendégeket és hallgatókat. Felkészítő pedagógusaik Sulyan Eszter szakvezető óvodapedagógus és Komlósné Szirom Anita szakvezető tanító voltak.

A diplomaátadó alkalmával hallgatói kitüntetéseket is kiosztottak. A Gyakorló Intézmény nevelőtestülete által alapított Legkiválóbb Tanítójelölt és Legkiválóbb Óvodapedagógus-jelölt címet vehették át a friss diplomás hallgatók. A Legkiválóbb Óvodapedagógus-jelölt díjat Szabados Kinga Júlia kapta a szakma iránti elkötelezettségének elismeréseként, a Legkiválóbb Tanítójelölt címmel járó díjat pedig Gaál Dávid érdemelte ki a pálya iránti elhivatottságának elismeréseként. A „Rózsa Borka Alapítvány” által óvodapedagógus-jelölteknek rendezett versenyen a jeligével beküldött dolgozatok értékelése alapján a kuratórium 2023-ban a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kar hallgatójának, Gyurcsik Andreának ítélte a „Rózsa Borka-díjat”. A hallgatók a díjakat és az elismerő okleveleket prof. dr. Dux Lászlótól és Bíró Gyula igazgatótól, a Rózsa Borka Alapítvány Országos kuratóriumi tagjától vették át.

Babák Mihály

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában