Gál Ferenc Egyetemen

2023.06.30. 18:26

Ötvenen vehették át diplomájukat a gazdasági karon Békéscsabán - galériával

Közel ötven hallgató vehette át diplomáját pénteken délután Békéscsabán, a Gál Ferenc Egyetemen. A frissdiplomások gazdálkodás-­menedzsment, pénzügy-számvitel és műszaki menedzser szakokon végeztek nappali vagy levelező képzési formában, felsőoktatási szakképzésben és alapszakon.

Gyemendi Réka

Fotó: Bencsik Ádám

Dr. Janka Ferenc rektor­helyettes köszöntőjében a gazdaság és a gazdagság fogalmának különböző szempontjait, aspektusait mutatta be, majd gratulált a diplomát szerzett hallgatóknak.
– Kívánjuk, hogy a gazdasági életben betöltött sikeres szerep és a szellemi, spirituális gazdagodás utáni vágynak a tüze, ami eddig elvezette őket, lobogjon a szívükben továbbra is – fogalmazott beszédének zárásaként.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is köszöntőt mondott. Úgy fogalmazott, a hallgatók úgy döntöttek, hogy tanulnak és ezt az értéket képviselik.
– Egy értékválasztáson estek túl, és a mai naptól ahhoz a kisebbséghez fognak tartozni, akiknek az országban diplomája van, ez a lakosság negyede – ismertette.
Dr. Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója ünnepi köszöntőjében ismertette, Békéscsabán a gazdaságiszakember-képzés több évtizedes múltra tekint vissza, ahol magas színvonalon, nagy tudással és szakmai tapasztalattal rendelkező oktatók, kutatók támogatása mellett rendkívül jó körülmények között, családias hangulatban tölthetik a hallgatók a felsőoktatási éveket.
Dr. Árpási Zoltán dékán elmondta, nagyon sikeres és pozitív tanévet tudhatnak maguk mögött. Úgy fogalmazott: ahogy az ország többi részén, így náluk is voltak nehézségek – így például az energiaválság miatt –, azonban ezeket a problémákat sikeresen megoldották. Hangsúlyozta, a további sikereket az elért eredményekben lehet mérni, abban, milyen versenyeken, konferenciákon álltak helyt hallgatóik és vettek részt kollégáik, milyen programokat, tudományos rendezvényeket tudhatnak maguk mögött.

– Ebben a tekintetben büszkék lehetnünk, hiszen ősszel és tavasszal is tudományos diákkari rendezvényt tartottunk, ahol a legjobb hallgatók az országos konferenciára is továbbjutottak, egy hallgató pedig még a nemzetközi színtéren is megmérettette magát. Ő szekciójában második helyezést ért el, ugyanezen a konferencián egy kollégánk első helyen végzett szekciójában. Ez azt mutatja, hogy nemzetközileg is versenyképes az a tudás, amit a Gál Ferenc Egyetem nyújt – ismertette a dékán.
Hozzátette, a nemzetköziséget erősítve 22 külföldi oktató­tanár látogatott el hozzájuk a tanév során, hogy különböző órákat, kurzusokat tartson a hallgatóknak. Továbbá volt egy nagyszabású, egyhetes workshop jellegű rendezvényük is, amelyen ötven külföldi – bolgár, lett, litván és román – hallgató vett részt, majd vitték az egyetem jó hírét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában