Családi program

2023.07.22. 15:30

A nyáresti partiknak közösségmegtartó ereje van Kaszaperen

Nyáresti matiné – ez is egy kivételes alkalom volt délutáni játékokkal, esti mozizással, családoknak hirdetett programokkal a kaszaperi művelődési ház munkatársaival és a Békés Megyei KSZR segítségével. A visszajelzések sok erőt és inspirációt adnak Ládáné Séley Anikónak és munkatársainak.

Csete Ilona

Vonzott kicsiket és nagyokat a helyi rendezvény.

– Ötödik éve dolgozom a közművelődésben és azt látom, hogy az embereknek igényük van a hagyományőrzés mellett az új dolgokra és ötletekre – nyilatkozta a közművelődési szakember, Ládáné Séley Anikó. 

Moziztak, jókat beszélgettek a kaszaperiek.

– Ennek kapcsán az idei nyáron csupa újdonsággal lepjük meg a kaszaperieket. Eddig nagy sikerrel tartottunk kertmozit, nyitott múzeumi estét, zenés gyermekprogramot. Ezek mellett rendszeresen vannak kézműves és gamer délelőttök. Azért is, hogy az otthoni magányból kimozdítsuk a fiatalokat. Rendezvényeink célja, hogy a kisebb településen élők, mint mi, kaszaperiek is részesüljünk élményekben itt, helyben. Azt tapasztalom, ezeknek a rendezvényeknek komoly közösségmegtartó erejük van, nem megyünk el egymás mellett, leülünk, beszélgetünk és újra közösséget alkotunk – tette hozzá Anikó.

A gyerekek nagyon élvezték a vasutas hangulatot. Fotó: Facebook

A kisvonat egyik állomásán volt egy nyáresti partijuk, aminek nagyon jó visszhangja lett. A vasutas ház és környéke a gyermekes családoknak is biztonságos, jókat játszottak a kicsik s jókat beszélgettek a felnőttek. Egy estére megtelt élettel a környék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában