Összefoglaló

2023.07.28. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. július 28.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. július 28-án.

Beol.hu

Kisbaba holttestére bukkantak egy kályhában. Az édesanyát őrizetbe vették.

Vak ikertestvérét mentette ki a lángoló házból egy nyíregyházi nő. Mindketten életveszélyesen megsérültek.

Jelentős kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 63 éves, büntetett előéletű békéscsabai férfi ellen, aki magát építési vállalkozónak kiadva egy ház felújításával összefüggésben csapott be egy békéscsabai nőt.

Szijjártó Péter fontos bejelentést tett, ez mindenkit érint. Minden szempontból biztosítottak a feltételek ahhoz, hogy hazánk földgáz- és kőolajellátása zavartalanul folytatódjon – közölte a miniszter.

Részletfizetési kérhetnek a sávhatárok átlépése miatt magasabb összegű földgázszámlát fizetők.  Az MVM külön elbírálás nélkül 12 havi részletfizetést kínál azoknak, akiknek a rezsicsökkentett sávhatár feletti többletfogyasztásukról szóló, magasabb összegű, szabályos számlák befizetése most megterhelő.

Kós Hubert országos csúccsal aranyérmet nyert pénteken 200 méter háton a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek hatodik napján. Kós a 35. magyar aranyérmet szerezte meg az úszó-világbajnokságok történetében.

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kerékpáros Szarvason. A rendőrség a baleset körülményeinek tisztázása érdekében keresi az autó vezetőjét és mindazokat, akik látták a történteket.

Elindult a pótfelvételi eljárás, legkésőbb augusztus 6-án éjfélig lehet jelentkezni a meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre.

Kapitális fogás: kétórás fárasztást követően került stégre a kétméteres kákafoki harcsa. Fenekezős szereléssel, nadály–kagylóbél kombinációval felkínált csalira csábult el.

„Az amerikai kormány elhallgatja az ufókkal kapcsolatos tényeket”. Az Egyesült Államok egy régóta futó programot titkol, amely azonosítatlan repülő tárgyakkal foglalkozik – vallotta szerdán a kongresszus előtt a légierő egykori hírszerző tisztje. A Pentagon cáfolja állításait.

Bőséges a dinnyekínálat Békés vármegye piacain, üzleteiben. Végre egy olyan esztendő, amikor a mennyiség mellett a minőségre sem lehet panasz. Göcző Mátyás medgyesegyházi termelő, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnöke, a NAK Békés vármegyei zöldség- és gyümölcstermesztési szakmai osztályának elnöke kiemelte, kiváló görögdinnyével folyamatosan látják el a termelők az árusítóhelyeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában