Összefoglaló

2023.07.02. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. július 2.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. július 2-án.

Beol.hu

Döbbenetes részletek: agyonverte feleségét és megfojtotta 2,5 éves kislányát az albertirsai katona. Őrizetbe vették azt az albertirsai férfit, aki szombaton telefonált a rendőrségre azzal, hogy megölte családját, majd öngyilkosságot kísérelt meg - közölte a rendőrség a honlapján vasárnap délelőtt.

A kora délutáni, széllel kísért felhőszakadás Békés vármegye több települését is érintette, a tűzoltókat elsősorban kidőlt fák és oszlopok miatt riasztották – közölte a BM Oszágos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Jelentősen mérséklődött a kockázati területek nagysága az afrikai sertéspestist (APS) illetően Békés vármegyében. A Nébih-nél pénteken többek között azt is közölték, hogy Békésben a fertőzött terület jelentős részét magas kockázatúvá sorolták vissza.

Egy közúti ellenőrzés során lelőtt 17 éves fiatal halála miatt kitört franciországi erőszakhullám Belgium után Svájcot is elérte. Franciaországban megtámadták egy polgármester házát.

Uniós támogatással, több mint 178 millió forintos beruházással bővítette Szegeden kapacitását a zöldség- és gyümölcskereskedelemmel foglalkozó Prémium Kert Kft. – tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t. A cég Békés vármegyei termelők áruját is átveszi.

Az utóbbi évtizedek legnagyobb parképítési munkálata valósul meg Szarvason, a Kacsa-tó környezetében. A helyszíni bejáráson kiderült, a rendezett zöldterület egyben rendezvényhelyszín is lesz, és teljes egészében kerítést kap, illetve a bejáratok helyére díszes kapukat építenek.

Orosházi tehetséges fiatalok remekeltek a hétvégén Győrben. Ott rendezték meg a WRO 2023 nemzeti döntőjét 133 csapat több mint 300 versenyzőjének a részvételével. A Gyulai SzC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola mezgéseinek az országos megmérettetésre bejutott csapata a senior robomission kategória 11. helyén zárta a kétnapos versenyt. Bozó Balázsnak, Kelemen Ádámnak, Csáki Lászlónak valójában most kezdődik el a megérdemelt vakáció.

Hivatalos: Szoboszlai Dominik a Liverpoolhoz igazolt. A 22 éves középpályásnak a 8-as lesz a mezszáma.

Kiderült, hogy a vásárlók a különböző országokban más-más stratégiával választják ki a számukra megfelelő járművet. A magyarok inkább olcsóbb használt autót vesznek az interneten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában