Békéscsaba

2023.07.07. 13:36

A magyar-román pályázati lehetőségekről tartottak tájékoztató fórumot

Információs napot szerveztek a napokban a magyar-román határon átnyúló program, az úgynevezett Interreg VI-A Románia-Magyarország Program keretében meghirdetett I. Nyílt pályázati felhívásról. A rendezvénynek Békés Vármegye Önkormányzata biztosított helyszínt Békéscsabán, a Gyulai út 1. szám alatti irodaépületben, ahol a potenciális pályázókat a finanszírozási lehetőségekről, a támogathatósági szabályokról és a specifikus benyújtási feltételekről is tájékoztatták – közölték Békés Vármegye Önkormányzatánál.

Licska Balázs

A pályázati felhívást bemutató előadás alapján a rendelkezésre álló úgynevezett ERFA-pályázati forrás összesen csaknem 43 millió eurót – azaz nagyjából 16,5 milliárd forintot – tesz ki, amely hat konkrét célkitűzésre irányuló projekt támogatására vonatkozik. Ezek a megújuló energia, a természetvédelem és biodiverzitás, a klímaváltozás és kockázatkezelés, a kultúra és turizmus, valamint az egészségügy témaköre. Mindezeken felül az együttműködés jobb irányítása, azaz a fenntarthatóbb közösségen alapuló és hatékonyabb határon átnyúló együttműködés kialakítása ugyancsak szerepel a célkitűzések között.

A békéscsabai fórumon a megújuló energia témaköre keltette a legnagyobb érdeklődést, ezen felhívásban fő célként a megújuló energia alkalmazásának előmozdítását határozták meg. Ez alapján támogatott a bevált gyakorlatok és a tapasztalatok cseréje, a közös kapacitásfejlesztés, valamint a megújuló energiaforrások használatából származó előnyök jobb megértetése – részletezték Békés Vármegye Önkormányzatánál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában