Vetélkedő

2023.07.12. 14:18

A Levendula 4.0 csapat győzött a Muronyi Tízpróbán

Negyedik alkalommal szervezték meg idén a napokban a Muronyi Tízpróbát. Perei Ágnes közművelődési szakember elmondta, a vetélkedőre négy-ötfős csapatok jelentkezhettek, a feltétel ezúttal is csak a kerékpár és a kényelmes öltözet volt. A megmérettetésen induló tizennégy csapat főként helyiekből állt, de Békéscsabáról, Mezőberényből is érkeztek résztvevők.

dr. Nagy Szilvia

A megmérettetésen induló tizennégy csapat főként helyiekből állt, de Békéscsabáról, Mezőberényből is érkeztek résztvevők.

Fotó: Perei Ágnes

– A feladatok megoldása során a Jantyik-kápolnától a Hidasháti gazdaságig több mint öt kilométert tekertek le a versenyzők, tíz állomáshely és tizenhárom ügyességi feladat várt rájuk. A könyvtárban saccolniuk kellett a könyvek súlyát, oldalszámát, aztán egy nagy tálból kellett kimérniük pontosan 3, 5 decilitert egy kis edénnyel. Egy madzagból 87 centit kellett levágniuk, majd a székről 46 másodperc után felállniuk – sorolta Perei Ágnes. Hozzáfűzte, a kápolnánál és az iskolánál további izgalmas feladványok jöttek: pingponglabdát kellett belepattintani a poharakba, majd a résztvevők egészségügyi Activity-ben mérhették össze tudásukat.

Különböző ügyességi feladatokat is meg kellett oldani. Fotó: Perei Ágnes

– A Bojtár utcában kétszer ketten fogtak egy plédet, egyikből a másikba kellett átdobálni egy plüsst haladás közben. A hidasháti gazdaságnál aztán egy labirintusban kellett végigmenniük a versenyzőknek bekötött szemmel, a csapattársak irányítása mellett. A napközis konyha mögötti terület az ügyességi váltófutásnak adott helyet, az óvodánál is a gyorsaság és a rátermettség vitte közelebb az ügyesebbeket a győzelemhez. A parkban vizespálya jelentett kihívást, a játszótéren pedig homokban elrejtett tárgyakat kellett felkutatni. A focipályán katonává avanzsáltak a csapatok: kúsztak, egyensúlyoztak, célba dobtak, talicskáztak, de volt még ugróiskola, papírhajtogatós feladat, és járókelőket is le kellett szólítani, meg kellett énekeltetni. 

Mindenki leleményes és kitartó volt, de a legjobbnak a „Levendula 4.0” fantázianevű muronyi csapat bizonyult, ők kapták vándorkupát. Másodikok lettek a szintén helyi „Bajnokok”, harmadikok pedig a békési „Citromízű Banánok”. Mindenki kapott pólót, pizzát és szörpöt, az első három helyezett pedig ajándékcsomaggal, éremmel is gazdagodott – részletezte Perei Ágnes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában