Hajnal utca

2023.07.23. 06:30

A forgalmas orosházi városrészen gond a parkolás, fákat is érint a megoldás

Haragos Hajnal utcai lakosok keresték meg hírportálunkat, jelezve, a parkolási nehézségek enyhítésére, a leendő új parkolóhelyek kialakítása érdekében néhány fát kivágnak a városban.

Csete Ilona

A Hajnal-közben szűk a hely, sok a parkoló autó. Itt 11 fa kivágását, majd pótlását tervezik

Fotó: Für Henrik

Két ütemben mintegy 900 millió forintból valósul meg a közlekedés fejlesztését célzó pályázat a városban. Ennek keretében több feladattal már elkészültek a kivitelezők, így például több helyszínen a kerékpárutak felújítása, a kerékpáros nyomvonalak felfestése megvalósult. Új kerékpárút is épül Gyopároson, ez folyamatban van. Mindezek mellett összesen 226 új parkoló létesül a belvárosban, a parkolási gondokat enyhítendő – értesült hírportálunk.

A Bajnok utcán a 24 új férőhelyet már birtokukba vehették az autósok, a Kórház utcában 40 parkoló áll hamarosan az autósok rendelkezésére. Mindkét helyszín fontos fejlesztés a kórházba, a szakrendelésre érkezők és a környéken lakók számára is.

 

A következő helyszínek, ahol a két ütemben megvalósítandó pályázat folytatódik: a Hajnal utca, Hajnal-köz és az Ady Endre utca. E három helyszínen épül a legtöbb parkoló. Ezekre szükség is van a meglehetősen forgalmas, sűrűn lakott városrészen. A Hajnal utcában összesen 60, a Hajnal-közben 47, az Ady utcában pedig 55 férőhelyet alakítanak ki a pályázat keretében.

Ez elkerülhetetlenül maga után vonja a zöldfelület rendezését is. Ennek keretében biztosan ültetnek ugyanannyi fát, mint amennyit kivágnak. Lesz füvesítés is. Az Ady utcában 12 fa kivágása szerepel a tervdokumentációban, a Hajnal-közben 11 fenyőfát, a Hajnal utcában 6 fát szükséges kivágni. Kizárólag a legszükségesebb fákat vágják ki, amelyek zömmel nem honos, értéktelen, vagy magról kelt fák. Van köztük olyan, ami már kiszáradt. Minden fát pótolnak, mindhárom helyszínre kerülnek (a főkertész által meghatározott, a városképhez illeszkedő) facsemeték, emellett összesen több mint 1500 négyzetméteren lesz gyepesítés. 25 méter hosszan fagyalt is ültetnek. A kivitelezés végére tehát ezen a területen összesen 162 parkoló kialakítása valósul meg – az építkezést hamarosan elkezdik – kaptuk a tájékoztatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában