Beruházás

2023.07.03. 18:59

A fejlesztések után több érdeklődőt vonzhat a szeghalmi Várhelyi Tábor

Turisztikai beruházásra, a Várhelyi Tábor és környékének fejlesztésére nyert el az önkormányzat a TOP Plusz keretében 127 millió forint támogatást – ismertette Macsári József polgármester. A projektnek köszönhetően további látogatókat vonzhat a tábor, amely több rendezvénynek ad otthont, például a közelmúltban itt szervezett lovas tematikában honvédelmi tábort a 101. Területvédelmi Zászlóalj.

Licska Balázs

Macsári József polgármester elmondta, hogy nemrég honvédelmi tábort is rendeztek a Várhelyi Táborban

Fotó: Für Henrik-archív

Kiemelte, hogy a tábor és a környéke nagyszerű adottságokkal rendelkezik, ideális hely azok számára – legyen szó akár horgászokról, akár túrázókról –, akik szeretnek a természet közelében kikapcsolódni, sok is a visszatérő vendég, nem csak Szeghalomról és környékéről.

Elmondta, hogy a beruházás érinti egyrészt a tábor területén lévő erdőt, ahol tanösvényt alakítanak ki, megállító pontokkal és különféle játékokkal, de egy közösségi színpad ugyancsak szerepel az elképzelések között. Emellett a Körös-parton a kajakosok és kenusok számára ki- és beszállópontokat, kishajókikötőt, sólyapályát ugyancsak terveznek, valamint piknikezésre és tűzrakásra alkalmas helyeket, parkolókat, mobilmosdót alakítanak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában