Békés Vármegye

2023.06.26. 14:06

Még lehet csat(t)lakozni a posztoláshoz - videóval

Az országos Csat(t)lakozz kampány keretében március végén indult el Békés vármegyéből a „Legyél Te is profi!” kihívás, azzal a mottóval, hogy a biztonsági öv használata életmentő lehet, egy közlekedési balesetnél az öv jelentősen csökkentheti a sérülés súlyosságát.

dr. Nagy Szilvia

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra kérte az embereket, hogy ismerőseik körében mutassanak jó példát, posztoljanak magukról a közösségi médiában olyan képet, amelyen látható, hogy használják a biztonsági övet, és vigyáznak kis utasaikra, a gyermekekre is. A kihívást népszerűsítő kisfilmben – amelyet azóta több ezren megnéztek – a Békéscsabai Jókai Színház Jászai Mari-díjas színművésze, Csomós Lajos egy olyan autóst alakít, aki csak akkor kapcsol, amikor rendőrt lát, pedig nem a rendőrtől, a bírságtól kell tartani, hanem a súlyos, életveszélyes sérüléstől, a tragédiától. Abban a reményben, hogy a kihívást egész évben sikerül életben tartani és minél többekhez eljut ez a fontos üzenet, Hudák Pál rendőr ezredes, a Békés Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság elnöke, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes hétfőn köszönetet mondott Csomós Lajosnak, hogy vállalta a felkérést. Közös fotó is készült, amelyen mindketten sportnyelven szólva fekete övesek, hiszen bekapcsolták a biztonsági övet.

A fotókból, videókból készült válogatással a vármegyei rendőrök a szülőknek, gyermekeknek, lelkes autósoknak, a rendőrséggel együttműködő szakembereknek, ismert embereknek köszönik meg, hogy közvetítik a fontos üzenetet. hangsúlyozták, hogy lesz következő válogatás is, tehát tovább buzdítanak a jó példa posztolására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában