Békéscsaba

2023.06.28. 14:19

Marad a kisvonat a Gőzmalom téren

Maradhat a kisvonat a Gőzmalom téren – derült ki a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén.

Licska Balázs

Az önkormányzat bérleti szerződést köt a turisztikai főpályaudvart működtető Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesülettel, hogy az egyesület használhasson 650 négyzetméternyi közterületet. Az ülésen döntöttek a bérleti díjról, és azt is rögzítették, hogy a jogviszony határozatlan időre szól, viszont van benne 180 napos felmondási idő.

Szarvas Péter polgármester az ülésen jelezte: a város kész megkötni a szerződést az egyesülettel, ám azt is kéri, hogy legyen rend a kisvonatnál. Szente Béla önkormányzati képviselő kritikát fogalmazott meg, szerinte funkciótlan a turisztikai főpályaudvar, úgy véli, nem erősíti a Munkácsy Negyed esztétikai minőségét a kisvonat, a hajó, illetve mostani állapotában a malom sem.

A hajó helyzete ugyancsak szóba került az ülésen. Elhangzott: a fennmaradási engedélyt az Élővíz-csatornát kezelő vízügyi igazgatóság adta meg. A partszakasz viszont az önkormányzaté. Ennek használatára 2020-ig kötöttek is szerződést a várossal a hajó tulajdonosai, üzemeltetői, a kontraktus azonban lejárt. Mivel azóta nem érkezett kérelem, így közterület-használati engedélyt sem adott ki az önkormányzat a hajóval kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában