Tehetség-díj

2023.06.23. 18:48

Laurinyecz Helgának és Szenczi Szonjának járt a vastaps Kétsopronyban

Idén a kétsopronyi Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskolában Laurinyecz Helga és Szenczi Szonja kapta megosztva a Herczeg Tamás országgyűlési képviselő által alapított Tehetség-díjat, és a vele járó pénzjutalmat. Mindketten kitűnő tanulmányi eredménnyel büszkélkedhetnek.

Nyemcsok László

Mindkét kitüntetett lány a közösség motorja, és a szlovák hagyományok őrzésében is sokat serénykednek.

Forrás: Facebook

A csütörtöki átadón elhangzott, Helga július elején már komplex szlovák nyelvvizsgát is tett, és a szlovák hagyományok ápolásában, a helyi szlovák rendezvényeken aktívan részt vett. Szonja kitűnő tanulmányi eredménye mellett tagja volt a diákolimpia Békés vármegyei fordulójában győztes kézilabdacsapatának. 

– Mindkét lány a közösség motorja, és a szlovák hagyományok őrzésében is sokat serénykednek – hangsúlyozta Herczeg Tamás a díjátadón. – Örömteli volt megélni, hogy az elismerések átvétele után hosszan és hangosan zúgó vastapssal gratuláltak a két lánynak a diáktársak és a szülők.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában