Nemzeti tudat erősítése

2023.06.22. 10:09

Gádoroson újabb kincsek kerültek az értéktárba

Gádoroson a helyi települési értéktár célja a nemzeti tudat erősítése érdekében, a nemzeti és helyi értékek összegyűjtése, ápolása, védelme. Bemutatásuk és megőrzésük kiemelt fontosságú a településen.

Csete Ilona

A helyi értékeikre büszkék a gádorosiak

Forrás: Facebook

Gádoros rengeteg értéket rejt, mindre büszkék lehetnek a község lakói. Érdemes ezeket másoknak is megmutatni. A már a helyi értéktárban szereplő kincsek közé újabb 13 helyi értéket felvettek a napokban. A könyvtárban találkoztak a téma iránt érdeklődők, az érintettek. A most értéktárba javasolt és került értékek, íme: 1. Békés vármegyei kora kalocsai ómatyó hímzés (Szilágyi Bálintné), 2. Cigány kiállítás ( Farkas Zita), 3. Pongó házaspár hagyatéka és a Pongó emlékszoba, 4. Pongó vendégház, 5. Gádorosi Húsműhely, 6. Olgi anyu kézműves termékei (Fortin Olga Andrea), 7. Gádorosi Füzetek kötetei, 8. Tönkölysüti (Jávorcsik János Dávid), 9. Gádorosi evangélikus templom, 10. Gádorosi református templom, 11. Kisboldogasszony katolikus templom, 12. Ifjú Dancsó István hagyatéka - makett, 13. Tűzoltó lovasszekér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában