Közfoglalkoztatás

2023.06.18. 12:10

Folyamatosan szedik Lőkösházán a fóliás zöldségeket, levágták a méteres gazt is

Jelenleg 26-an dolgoznak közfoglalkoztatásban Lőkösházán. Az értékteremtő pillér keretében fóliás növénytermesztést végeznek, a hónapos retek és a petrezselyem már el is fogyott.

Nyemcsok László

A férfiak utánfutót is felújítottak

Forrás: BMH

A főzőhagymát, sóskát, tv-paprikát, kápia és hegyes erős paprikát, a karalábét részben a konyhán használják fel, részben a piacon értékesítik. A kapálást, szedést főként a nők végzik a fóliában, a férfiak az öntözésből, a növényvédelemből vették, veszik ki részüket.

Karalábét is termesztenek a közfoglalkoztatásban
Forrás: BMH

Szűcsné Gergely Györgyi, Lőkösháza polgármestere elmondta, nem az értékteremtő közfoglalkoztatás körébe tartozik, de nagyon fontos a településszolgáltatásban, a szociális szférában nyújtott tevékenység. – A nők ebédet hordanak ki, virágosítanak, gondozzák a növényeket, dajkakisegítést végeznek, takarítanak, a konyhán is hasznukat veszik – emelte ki a polgármester. – A férfiak utánfutót újítottak fel, kaput renováltak, és a végképp elhanyagolt vagy lakatlan ingatlanok előtt rendet raktak, levágták a sokszor méteres gazt, hogy legalább a járhatóságot biztosítsák.

A fóliában gondos munkát végeznek a termesztők
Forrás: BMH

Szűcsné Gergely Györgyi kitért arra, 2014-től akadt esztendő, amikor 112 közfoglalkoztatott is dolgozott a településen. Örömteli, hogy nagyon sokan visszatértek a munka világába, hiszen a közfoglalkoztatás csak átmeneti megoldás, nem ebben kell leélniük az életüket. Olyan feladatokat kapnak, olyan tevékenységeket végeznek ugyanakkor a közmunkában dolgozók, amivel hasznára vannak a közösségnek, és ő maguk is büszkék rá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában