Átadó

2023.06.22. 18:00

Felavatták a korszerűsített idősek klubját Kondoroson

Ünnepélyes keretek között csütörtökön átadták a felújított idősek klubját a városban. Az energetikai korszerűsítés a TOP Plusz száz százalékos támogatásával valósult meg.

Nyemcsok László

Fotó: Bencsik Ádám

A közel 70 millió forintos projekt átadóján részt vett Ribárszki Péter, a város polgármestere, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Szegedi Balázs, Békés Vármegye Önkormányzatának alelnöke.  

Ribárszki Péter kiemelte, a korábbi pályázati lehetőségek által valamennyi önkormányzati épület energetikai felújítása megtörtént, az idősek klubja volt az utolsó a sorban, ahol a korszerűsítést el kellett végezni.

– Az energetikai fejlesztés során az épület homlokzatát 16 cm, lábazatát 15 cm, födémszerkezetét 25 cm vastagságú hőszigeteléssel látták el a kivitelezők – hangsúlyozta a polgármester. – Továbbá megtörtént a külső nyílászárók cseréje, új hőtermelő berendezés telepítése, a meglévő világítótestek korszerű, LED-es izzókra történő cseréje. Emellett 6,5 kW-os napelemes rendszert telepítettek, valamint elvégezték az épület akadálymentesítését. A projekt tavaly márciusban indult, és idén májusban ért véget.

Ribárszki Péter kitért arra, a további cél az épület hatékonyabb energiahasználatának és megújuló energiafelhasználásának növelése, ezáltal pedig a széndioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az alacsony szén-dioxid kibocsátású rendszerre áttérés.

Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, a TOP Plusz forrásaiból az idősellátás intézményrendszerét is fejlesztik, a gondoskodáspolitikában ez fontos elem.  Mindennek része a kondorosi korszerűsítés is. Széles társadalmi igényt elégítenek ki ezek a fejlesztések, komfortosabb környezetet biztosítanak a nappali ellátást igénybe vevőknek. Ezt a szolgáltatást, találkozási formát sokan kedvelik, és napi rendszerességgel járnak a klubba.

Szegedi Balázs kiemelte, az energiatakarékos rendszerek beépítése költséghatékony működtetést biztosít. Nagyon fontos az idősellátásban az akadálymentes közlekedés kialakítása is. Egy-egy ilyen fejlesztés pedig a város ingatlanállományánál is előrelépést jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában