Közel három millió forint

2023.06.30. 16:47

A nagycsaládosokat és a vasutas fúvószenekart támogatták Békéscsabán

Önzetlen adományozók jóvoltából az önkormányzat 1,4-1,4 millió forinttal segíti a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekart és a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesületét. Az összeget pénteken a városházán adta át jelképesen Szarvas Péter polgármester a szervezetek vezetőinek.

Licska Balázs

Leléné Sás Mária, Szarvas Péter és Mohácsiné Szeverényi Ágnes. Fotó: B. Á.

Az önkormányzat a közelmúltban szervezett nyárköszöntő jótékonysági estet a Széchenyi-ligeti látogatóközpontban, amelyen mintegy százan vettek részt – emlékeztetett Szarvas Péter polgármester, hozzáfűzve, hogy a szokásos bált az energiahelyzet miatt nem tudták megtartani az év elején a Jókai színházban. Viszont fontosnak ítélték, hogy lehetőséget teremtsenek a kikapcsolódásra és az adakozásra, így jött ez a nyári alkalom.

Azt követően, hogy az est bevételeiből kivonták a kiadásokat, 2,8 millió forint maradt a jótékonykodásra, az összeget pedig fele-fele arányban osztották szét a két segíteni kívánt szervezet között. A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekart azért találták támogatásra érdemesnek, mert az önkormányzat és a zenekedvelő közönség partnere, és most egy nemzetközi fesztiválra készül; a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesületét pedig azért, mert, bár szűkösek a forrásaik, sok programot szervez, csupa szív tagokat fog össze.

Mohácsiné Szeverényi Ágnes zenekari tag, a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar Egyesület elnöke elmondta: idén 75 éves a zenekar, és részt vesznek olaszországi, toscanai zenei fesztiválon. Összesen ötvenen utaznak majd, a tagok között vannak fiatalok és idősek egyaránt, 13 és 79 év közöttiek, sőt vannak olyanok is, akik eddig nem jártak külföldön. A túrát intenzív próbafolyamat előzi meg, és a teljes műsort előtte elviszik Szeghalomra.

Leléné Sás Mária, a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke elmondta, rendszeresen szerveznek hagyományőrző programokat, például húsvét, gyereknap, advent apropóján, csoportos foglalkozásokat, és például közösen készítenek befőtteket, savanyúságokat, tésztákat, amelyeket aztán adományként biztosítanak. Ehhez a munkához szeretnének tárgyi eszközöket vásárolni, de csapatépítő és természetesen gyermekeknek szóló programokat is szerveznek majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában