Folklórműsor

2023.06.06. 09:47

A lőkösházi és kevermesi vendégek együtt emlékeztek a kisiratosiakkal Trinanonra

Lőkösháziak és kevermesiek is részt vettek a két település polgármestereinek, Szűcsné Gergely Györgyinek és Lantos Zoltánnak a vezetésével a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett folklórműsoron.

Ny. L.

A csíkszeredai együttes folklórelőadása nagy tetszést aratott

Fotó: Andó László

A csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes művészei előtte Aradon, az RMDSZ meghívásának eleget téve mutatták be „Zeng a lélek, zeng a szó” című előadásukat. Füleki Zoltán, az együttes aligazgatója kiemelte, felemelő érzés volt együtt emlékezni, megtapasztalni az összetartozás erejét.

Kisiratoson a lőkösháziak és kevermesiek is megtekintették a Hargita műsorát
Fotó: Kurunczi Ferenc

Korondi-Józsa Erika, Kisiratos polgármestere Wass Albert: Intelem című verséből idézett: „Percre se feledd, hogy testvéred minden magyar, bárhol is éljen. Összetartásban rejlik az erő…. Gaz és szemét nem terem nemzetet! S a gyűlöletet nem mossa le semmi, csak az összetartó igaz szeretet!” A polgármester hozzátette, június 4. az a nap, amikor a Kárpát-medence és a világ magyarsága lélekben összekapcsolódik.

 – 1920-ban ezen a napon mérhetetlenül nagy tragédiát, Trianont kellett megélnünk, melynek súlyos társadalmi és gazdasági következményei lettek. De a magyarság összefogása az évek során egyre csak erősödött, bárhová is vetette e népet a sors. Mindig megtartotta hitét, nyelvét, kultúráját, valamint épített történelmi hagyományait – ecsetelte Kisiratosnak, mely Lőkösháza testvértelepülése – a polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában