Eltűnt hegymászó

2023.05.25. 21:58

Tudják hol van Suhajda Szilárd, hajnalban indul a keresőcsapat

„A realitást nézve már nagyon kis esélye van annak, hogy Szilárdot életben találják abban a magasságban, azonban én teljes mértékig bízom Szilárdban és hiszek a csodákban” – mondta Legindi Tímea az expedíció kommunikációs munkatársa, aki nem csak Szilárd egyszemélyes háttércsapatát alkotja, hanem a mindennapokban is szerető társa, felesége.

P. R.

Forrás: Facebook

Mint megírtuk, a békéscsabai születésű hegymászó a világ legmagasabb pontja, a Mount Everest megmászására indult.

Közösségi oldalán most arról számoltak be, hogy a hazai háttércsapat csütörtökön reggel értesült róla, hogy Szilárd körülbelül 8780 méteren, a Hillary-lépcső aljában van. Az őt észlelő csapat elmondta: ruházata alapján egyértelműen beazonosítható volt. Amikor elhaladtak mellette életjeleket mutatott, de fagyási sérülések nyomai és a magashegyi agyödéma jelei látszottak rajta.

Az esti órákban megállapodtak a Szilárd alaptábori hátterét biztosító nepáli ügynökséggel abban, hogy pénteken reggel megkísérelnek helikopterrel felrepülni olyan magasságba, ahonnan láthatják Szilárdot. Ezzel egy időben három serpát elindítanak Szilárdért, akik optimális esetben már pénteken a késői órákban felérhetnek hozzá.

Bővebb beszámoló Suhajda Szilárd közösségi oldalán ITT olvasható.

Frissítve:

Édesapja és egy egész ország szorít Suhajda Szilárdért. Péntek hajnalban mentőakció indult a Mount Everesten eltűnt békéscsabai születésű Suhajda Szilárd megmentésére. Édesapja is imádkozik érte, a Facebookon írt soraiban azt kérte fiától, tartson ki!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában