Kétsoprony

2023.05.17. 11:34

Találkoztak a sopronytanyaiak

Ötévente találkoznak az egykori sopronytanyai iskola volt diákjai. Idén vált ismét aktuálissá a rendezvény, és hétfőn a kétsopronyi művelődési ház adott otthont az eseménynek.

Nyemcsok László [email protected]

Az egykori diákok megmutatták egymásnak gyermekeik, unokáik, dédunokáik fotóit is

Fotó: Bencsik Ádám

A találkozón 42 hajdani tanuló vett részt családtagjával, és jelen volt két tanítónőjük is, Majernyik Istvánné Piroska néni és Bócsik Mária. Vendégként köszönthették soraikban Völgyi Sándort, a település polgármesterét és feleségét.A köszöntők után kötetlenül beszélgettek, emlékeztek a megjelentek, majd vacsora és tánc következett, fergeteges hangulat kerekedett. Egy kisebb lakodalomnyi, legalább 70 ember éjszakába nyúlóan ropta a táncot. A legidősebb egykori diák 1936-ban született, a legfiatalabb pedig 1961-ben.

Nagy Sándorné, Harsányiné Czepó Zsófia és Strbik Mihályné szervezők elmondták, hogy a sopronytanyai iskola 1971-ben zárta be végleg kapuit. Abban a tanévben Nagy Sándornéval együtt még ketten ballagtak el nyolcadikosként, az intézmény akkori teljes létszáma elsőstől a nyolcadikosig alig haladta meg a tízet. A találkozón előkerültek a régi iskolai fényképek, találgatták a résztvevők, ki kicsoda. Emellett az egykori diákok megmutatták egymásnak gyermekeik, unokáik, dédunokáik fotóit is. A kosarakból elővették a finom házipálinkákat, a maguk készítette pogácsákat, édes-krémes süteményeket, és kínálgatták egymást.

A jelenlegi kétsopronyi általános iskola főbejáratánál 2012-ben emléktáblát avattak a sopronytanyai iskola emlékére. Itt most is megemlékeztek a jelenlévők azokról, akik már nem lehetnek közöttük, valamint koszorút és virágot helyeztek el. A résztvevők úgy váltak el egymástól, hogy öt év múlva újra találkoznak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában